Piešťany budú hostiť zraz mladých florbalistov

Štyridsať najlepších hráčov z celého západného Slovenska sa môže tešiť na modelovaný turnaj, ktorý sa uskutoční v nedeľu 25. novembra v Diplomat aréne. Bude súčasťou celodenného podujatie, ktorého cieľom je rozvíjať mladé florbalové talenty.

Na Zraz západoslovenského florbalového reprezentačného výberu hráčov U13 príde 40 najlepších hráčov z deviatich tímov. V priebehu roka sa uskutočnia ešte ďalšie dva zrazy a následne štvordňový turnaj štyroch reprezentačných výberov Slovenska, ktorý tunajší florbalisti plánujú zorganizovať taktiež v piešťanskej Diplomat aréne.

Spomedzi členov klubu FBC Páv Piešťany dostali pozvánky na nedeľný zraz brankár Jakub Korvín a hráči Adam Kišš, Dominik Kišš, Benjamín Kollár, Matúš Pavlíček a Filip Košinár. Majú tak šancu ukázať svoje kvality a prebojovať sa do užšieho reprezentačného výberu.

Ako ďalej informoval prezident klubu FBC Páv Piešťany Matúš Kromholc, tunajší tréner Michal Srnec sa oficiálne stal členom realizačného tímu regionálneho výboru SR vo florbale.

„Okrem nášho klubu bude pôsobiť aj ako asistent trénera výberu mládežníckych talentov SR U13 pre región Západ,“ doplnil M. Kromholc.

Starším žiakom FBC Páv Piešťany patrí aktuálne tretie miesto v tabuľke. Tento tím je však zložený prevažne z mladších hráčov. Vedenie klubu totiž chcelo, aby hrali dlhšie s kvalitnejšími súpermi, čo už prináša prvé výsledky. Jedným z nich je aj nominácia šiestich hráčov do západoslovenského reprezentačného výberu.

Text: Martin Palkovič Zdroj a ilustr. foto: FBC Páv Piešťany