Piešťany budú hostiť hokejové MS hráčov do 18 rokov

Zverenci trénera Ivana Feneša chcú na piešťanskom zimnom štadióne nadviazať na tohtoročný úspech seniorskej reprezentácie na olympiáde a vrátiť sa medzi najlepších. Piešťany budú hostiť hokejové majstrovstvá sveta A-skupiny I. divízie od 11. do 17. apríla 2022.

Pôvodne mala byť dejiskom turnaja Spišská Nová Ves, Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) sa však rozhodol pre Piešťany. „Po dôkladnom zvážení všetkých okolností a benefitov po športovej ako aj organizačnej stránke, sú Piešťany vhodnejším riešením,“ vysvetlil Ivan Pulkert, generálny sekretár SZĽH, pre hockeyslovakia.sk.

„Je obrovská výhoda, že šampionát budeme môcť odohrať v Piešťanoch, kde máme už tri roky domáce zázemie. Najväčšiu radosť však máme zo skutočnosti, že sa podujatie konečne uskutoční a môžeme na ňom zabojovať o spoločný cieľ, a síce návrat do elitnej kategórie,“ dodal hlavný tréner osemnástky Ivan Feneš.

Od posledného vystúpenia slovenskej reprezentácie na majstrovstvách sveta tejto vekovej skupiny uplynuli už takmer tri roky. Prehra s tímom Švajčiarska vtedy znamenala vypadnutie z elitnej kategórie.

Plány na rýchly návrat späť medzi elitu skrížila Slovákom pandémia koronavírusu. Turnaj A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta hráčov do 18 rokov, ktorý sa mal pôvodne konať v Spišskej Novej Vsi v roku 2020, bol zrušený a pre nepriaznivú epidemiologickú situáciu sa neuskutočnil ani o rok neskôr.

V ceste za návratom do elitnej kategórie budú mladým slovenským reprezentantom stáť výbery Japonska, Nórska, Francúzska, Dánska a Kazachstanu.

Program turnaja: 

11. 4. 2022 o 19.00 h Japonsko – Slovensko
12. 4. 2022 o 19.00 h Slovensko – Nórsko
14. 4. 2022 o 19.00 h Slovensko – Francúzsko
15. 4. 2022 o 19.00 h Dánsko – Slovensko
17. 4. 2022 o 19.00 h Slovensko – Kazachstan

Text: hockeyslovakia.sk

Ilustr. foto: Martin Palkovič