Piešťany budú cez víkend žiť umením, začína sa Street Art Festival

Posledný júlový víkend budú ulice, reštaurácie a kaviarne v centre mesta plné vystúpení, 29. –
30. júla 2022 sa tu koná Festival pouličného umenia Piešťany Street ART. V piešťanskom
regióne sa počas víkendu uskutočnia aj ďalšie podujatia.

Počas siedmeho ročníka festivalu pouličného umenia sa predstavia hudobníci, divadelníci i výtvarníci, a to nielen počas oficiálneho programu, ale aj vo voľnej zóne ZAHRAJ SI, kde môžu predviesť svoju tvorbu bez výberových kritérií. V uliciach mesta, v partnerských reštauráciách a kaviarňach vystúpi napríklad trenčianska speváčka Nina Kohout, skupiny Varkocs, ZVA 12-28 Band alebo DJ Wychitawacs alias Mário Michna.

Súčasťou festivalu bude voľná výtvarná tvorba street art umelcov – v Mestskom parku, na plote okolo
hotela Slovan, ktorá potrvá až do konca augusta. Návštevníci sa môžu tešiť aj na výstavy fotografií, výtvarného umenia a ďalší program.

Piešťany Street ART festival vznikol v roku 2016 ako neformálne jednodňové podujatie s cieľom priniesť do ulíc mesta tradičné aj moderné originálne umenie. Postupne sa transformoval na dvojdňové podujatie a stal sa neodmysliteľnou súčasťou leta v kúpeľnom meste.

„Hlavný program festivalu si môžu návštevníci pozrieť bez toho, aby platili vstupné,“ informuje Tatiana Nevolná, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany. Okrem už spomenutých umelcov sa divákom predstavia napríklad aj Gajdošskí Trogári, ktorí sa zaoberajú spracovaním ľudových piesní z okolia Nitry. Ďalej africká bubnová šou Jamadan či etno-folková pesničkárka Meluzína. Milovníci tradičnej írskej hudby si zasa prídu na svoje na koncerte „piešťanského Íra“ Noela McCarthyho a kapely Drowsy Maggie, ktorí spolu zahrajú tradičné írske folkové skladby v pôvodnom prevedení.

Celý program festivalu nájdete na www.piestanystreetart.sk.

Zdroj: Tlačová správa – OOCR Rezort Piešťany