Piešťany a Trebatice chystajú futbalový megaturnaj Slovak Junior Cup

Organizátori očakávajú účasť 34 tímov zo siedmich krajín. Športové podujatie je súčasťou Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny 2016 a má charitatívny rozmer. Slovak Junior Cup sa uskutoční 3. až 5. júna.

Podľa informácie, ktorú nám poskytol šéf organizačného štábu Radoslav Mlynár, svoj talent s koženou loptou prídu predviesť vekové kategórie U11, U12 (chlapci) a U13 (dievčatá). Pre zaujímavosť, divákom sa predstavia talenty z popredných zahraničných klubov, vrátane slávnej talianskej značky AS Roma.

Súčasťou tejto nevšednej považskej konfrontácie bude aj pestrý spoločenský program. Medzi mladých aktérov príde viacero populárnych športovcov. Pri vlaňajšej premiére napríklad nechýbala famózna piešťanská plavkyňa Martina Moravcová, päťnásobná olympionička a držiteľka dvoch strieborných medailí zo Sydney 2000.

Z ďalších hviezd športového neba uveďme prítomnosť Patrika Lušňáka, súčasného hokejového útočníka A-mužstva SR, člena HK Slovan Bratislava. Prirodzene, pred rokom nemohli chýbať v menoslove hostí ani známe futbalové tváre, napríklad reprezentačne ostrieľaný Filip Hološko, súčasný hráč austrálskeho FC Sydney.

Na dvere teda klope repríza. Bude ešte veľkolepejšia. Dianie dostane priestor na dvoch štadiónoch.„Keďže v susedných Trebaticiach si pripomínajú 85. výročie organizovaného futbalu, navrhli sme im, aby pri ich oslave pozoruhodného športového medzníka sa pridali k nášmu turnaju. Pozitívna reakcia pána starostu Juraja Valu nás potešila, takže Slovak Junior Cup chystáme na 3. – 5. júna spoločne s trebatickým OFK,“ pokračoval R. Mlynár.

Nové nápady skrsli v hlavách členov piešťanského štábu čoskoro po vlaňajšom mimoriadne vydarenom turnaji PFK Junior Cup, v ktorom sa predstavilo 24 kolektívov. Dovedna odohrali 176 zápasov v trvaní 20 minút.

Víťaznú trofej si do Maďarska odniesli chlapci DVSC Debrecen. Striebornú priečku obsadil už spomínaný AS Roma a bronzová skončila zostava FC Nitra. Tento rok teda zjavne narástol počet družstiev. A ešte jedna podstatná zmena. Z lanského konca júna sa dátum konania SJC 2016 presúva na začiatok šiesteho mesiaca. Stane sa tak z podnetu minuloročných účastníkov.

Text: Jaroslav Lieskovský Foto: Martin Palkovič