Piešťanským slávikom sa stal David Jakubkovič

V sobotu 5. októbra sa vo veľkej sále Kúpeľnej dvorany konal prvý ročník speváckej súťaže populárnych piesní pre deti a mládež od 7 do 17 rokov Piešťanský slávik. Pripravila ho Dáša Libiakova z agentúry Bebop v spolupráci s o. z. Apolin a Mestským kultúrnym strediskom mesta Piešťany aj vďaka finančnej podpore Mesta Piešťany, Rezortu Piešťany, TTSK, Rotary Klubu Piešťany a ďalších podporovateľov.

Finálový večer sa síce niesol v napätí, ale diváci, ktorých veľká časť bola zložená z fanúšikov jednotlivých finalistov, vytvorili skvelú kulisu celého večera v priateľskej atmosfére. Tú naviedla hneď na začiatku piešťanská hudobná skupina Coverage so speváčkou Alexandrou Sashou Mizerákovou.

Každý z finalistov sa predstavil jednou piesňou. Už po prvých tónoch bolo jasné, že porota bude mať veľmi ťažkú úlohu. Napriek tomu rozhodla o tom, že prvým piešťanským slávikom bude 17-ročný David Jakubkovič z Kľačian. Na 2. mieste sa umiestnila Viktória Parčiová z Myjavy a 3. bola Chiara Penacchiová z Piešťan. Aj ďalší finalisti však boli vynikajúci a tak ostáva dúfať, že o rok prídu opäť zabojovať o niektorú z cien.

Tento projekt zaujal aj tým, že bol (okrem súťažiacich) realizovaný s využitím šikovných Piešťancov – nielen sprievodnej kapely Coverage, moderátorky Andrey Horňákovej, členov poroty (autorka projektu a speváčka Dáša Libiaková, hudobník a pedagóg Ondrej Botek, speváčky Ľubka Refková a Sasha Mizeráková, Jarmila Staneková z Apolin o.z.), ale aj žiakov ZUŠ v Piešťanoch pod vedením pani učiteľky Sádeckej, ktorí sa podieľali na tvorbe loga súťaže. Stelka Poláková, autorka víťazného obrázku na logo súťaže odchádzala tiež s taškou plnou darčekov. Veľký potlesk zožala aj najmladšia účastníčka, Piešťanka Simonka Kurtišová.

Text a foto: Mesto Piešťany