Piešťanským plavcom sa v Bubline darilo

Záver plaveckého roku 2020 bol poznačený pandémiou ochorenia covid-19. Reprezentanti sa pripravovali štyri týždne v šamorínskej Bubline, ktorá bola vytvorená v športovom centre x-bionic® sphere.

Ostatní plavci sa venovali príprave v obmedzených podmienkach domácich bazénov. Na záver sústredenia sa uskutočnili kontrolné preteky Bublina na ktorých Športový plavecký klub Kúpele Piešťany reprezentovalo päť dievčat a päť chlapcov. Pretekov sa zúčastnilo 156 pretekárov z 37 klubov slovenskej špičky. Podarilo sa im vybojovať spolu 18 medailí. Najväčšiu radosť mali naši plavci okrem pódiových umiestnení z množstva najlepších osobných výkonov.

Medzi dievčatami bola najúspešnejšia Olívia Ana Šprláková – Zmorová, ktorá vyhrala medzi juniorkami 800 v.sp. , druhá bola v disciplíne 400 PP a dve bronzové priečky vyplávala na 400 a 200 v.sp.

Veľmi pekne sa darilo aj Kataríne Lopatkovej medzi žiačkami, keď vyhrala 400 PP na 800 v.sp. a 400 v.sp. bola druhá a na 200 PP vyplávala bronzovú priečku. Lea Chromiaková po pekných zlepšeniach bola medzi juniorkami druhá na 800 v.sp. a tretie miesto vybojovala na 200 motýlik. Natália Ertlová sa dva razy postavila na bronzový stupienok za štarty v 400 PP a 100 motýlik.

Medzi chlapcami bol najúspešnejší Filip Lányi. Vybojoval si medzi juniormi dve striebra 1500 v.sp., 200 znak a bronz za 400 v.sp.

Patrik Tapušík postriebril svoj štart na 1500 v.sp. medzi žiakmi a tretí bol na 400 PP. Lukáš Kunic bol medzi juniormi na treťom mieste na 400 PP. V disciplíne 400 v.sp. skončil štvrtý ale kvalitným výkonom zaplával limit do juniorskej plaveckej reprazentácie.

Šprláková – Zmorová a Lányi svojimi najlepšími výkonmi splnili limity pre zaradenie do seniorského reprezentačného družstva B.

Preteky boli pre plavcov aspoň malou útechou s  prestávkami v roztrhanom plaveckom roku a pripomienkou nádeje do lepšieho roku 2021 v plaveckých bazénoch.

Text a foto: Radoslav Suchánek