Piešťanským plavcom sa darilo na majstrovstvách Slovenska

Za posledné dva uplynulé víkendy sa uskutočnili dvoje majstrovstvá Slovenska v plávaní, ktorými vyvrcholila zimná sezóna v plávaní na 25 metrových bazénoch.

Mladší žiaci mali svoje majstrovstvá Slovenska v Spišskej Novej Vsi v termíne 6.– 8. decembra a zúčastnilo sa ich 254 pretekárov zo 48 klubov a oddielov Slovenska. Športový plavecký klub Kúpele Piešťany mal na štarte štyroch chlapcov a tri dievčatá.

Michaela Mosná si odviezla z majstrovstiev striebornú medailu za 800 v.sp. a bronzovú za 200 PP.

Zlepšením výkonnosti počas zimnej sezóny sa zaradila do slovenskej špičky 10-ročných dievčat, čo sa potvrdilo aj jej umiestnením v Slovenskom pohári žiačok FPD, kde si vybojovala druhé miesto.

Mário Stanček veľmi pekne šprintoval v osobnom rekorde na prsiarskej stovke, za čo mu bola odmenou bronzová medaila.

V X-Bionic centre v  Šamoríne sa plávali majstrovstvá Slovenska Open, na ktorých sa zúčastnilo 364 domácich pretekárov zo 45 klubov a po jednom zástupcovi mali aj Maďarsko, Libanon a Ukrajina. Za Športový plavecký Klub Kúpele Piešťany zabojovalo 7 dievčat a 7 chlapcov.

Štrnásťročná Olívia Ana Šprláková-Zmorová si vyplávala titul majsterky SR medzi dospelými na 400 v.sp. a na bronzový stupienok vystúpila po doplávaní 1500 v.sp.

Filip Lányi si vybojoval zlatú medailu a titul majstra v najdlhšej disciplíne 1500 v.sp. .

Po prílete zo štúdií v USA sa darilo aj Sáre Niepelovej. Vyplávala si striebro na 1500 v.sp. a dve bronzové medaile na 400 a 800 v.sp. Prajeme jej v ďalšom športovom napredovaní i v štúdiu veľa šťastia.

Na titulnej fotke zľava Niepelová, Lányi a Šprláková-Zmorová.

Text a foto: Radoslav Suchánek