Piešťanským diaľkoplavcom sa vo vodách Sĺňavy darilo

V prvú augustovú sobotu sa na piešťanskej Sĺňave uskutočnili majstrovstvá Slovenska v plávaní na 5 km a 2. kolo Slovenského pohára v diaľkovom plávaní.

Diaľkoví plavci Kúpeľov Piešťany sa predstavili na tratiach 1 a 3 km v rámci Slovenského pohára a na 5 km trati o titul majstra v kategóriách žiakov, juniorov a dospelých.

Celkovo sa na podujatí zúčastnilo 91 diaľkoplavcov. Teplota vody bola 19° C a plávalo sa bez neoprénov. Plavecká časť odštartovala o 10:00 h. Podujatie sa uskutočnilo v kombinácii s triatlonovým pretekom Slovakman a atmosféra bola naozaj výnimočná. Na brehu Váhu stálo nezvykle veľa priaznivcov, rodičov a fanúšikov športu. Pretekári Kúpeľov Piešťany sa predviedli v plnej paráde.

V bojoch o titul majstra na 5 km trati vybojovali spolu tri tituly. Sára Niepelová vyhrala 5 km v kategórii senioriek. Olívia Ana Šprláková – Zmorová bola prvá v kategórii najmladších junioriek v najrýchlejšom čase medzi ženami. Filip Lányi si vybojoval titul majstra Slovenska v medzi 16- a 17-ročnými juniormi.

Katarína Lopatková postriebrila svoje 5 km snaženie medzi 13-ročnými žiačkami svojou prvou medailou z majstrovstiev Slovenska. Na bronzový stupienok sa po bojovnom výkone postavil Patrik Tapušík v kategórii najmladších juniorov.

V zápolení 2. kola Slovenského pohára diaľkoplavcov sme taktiež bodovali. Medzi najmladšími dievčatami na 1 km trati zvíťazila Lucia Slámová, na striebornom stupienku stála Karolina – Ann Valko a tretie miesto si vyplávala Kristína Kiralová, všetko pretekárky Kúpeľov.

V kategórii 11-ročných žiačok sa o víťazstvo s veľkým časovým odstupom na 3 km postarala Michaela Mosná.

Na otvorenej vode Váhu sa nám darilo. S pripomenutím, aj PLAVCI sú PIEŠŤANY, dúfame, že vedenie mesta ich nenechá plávať vo Váhu počas celého roka.

Martina Moravcová vľavo dekorovala víťazky v najmladšej kategórii

Text: Radoslav Suchánek Foto: Darina Moravcová