Piešťanský pivovar: Pivo sa už varí, otvoríme o týždeň

Piešťany sa už čoskoro budú môcť pochváliť svojím vlastným pivovarom. Otvorenie prebehne v druhú aprílovú sobotu (11. 4.) od 14.00 h v priestoroch pivovaru, ktorý je situovaný v rekreačnej zóne piešťanskej Lodenice.

Na začiatku príbehu boli štyria milovníci piva z Piešťan, ktorí sa po dlhých diskusiách o kvalite tohto nápoja rozhodli otvoriť svoj vlastný remeselný pivovar. „Po takmer roku prípravy priestorov, ochutnávania pív z celého sveta a hlavne varenia pilotných várok, sme pripravení privítať v našom pivovare prvých hostí. Nepochybujem o tom, že Piešťanský pivovar bude zaujímavou atrakciou nielen pre domácich,“ hovorí Jozef Bardík, jeden zo spolumajiteľov spoločnosti.

Dvaja dvorní sládkovia Vilo Hujík (na snímke) a Viktor Michálek sa pri výrobe zamerali popri slovenskej klasike aj na pivné špeciály. Návštevníci sa tak môžu tešiť napríklad na 12° nefiltrovaný červený ležiak s originálnym názvom ŽiWELL Červená veža podľa známej piešťanskej lokality.

„Na otvorení budeme čapovať tri vlastné druhy piva ŽiWELL Jedenástku, ŽiWELL Červenú vežu a naše prvé pivo – IPU s názvom ŽiWELL Piešťanský prvý. Našimi vzormi sú špecializované svetové pivovary, ktoré dokážu navariť zaujímavé pivá v top kvalite ako napríklad Brewdog alebo Mikkeler. Rozhodne sme nechceli zapadnúť do nudného priemeru, ale práve naopak. Chceme ľuďom priniesť pestrú ponuku zaujímavých špeciálov. Veríme, že každý hosť si u nás nájde to svoje,“ dopĺňa Relo Rusnák, ďalší zo spolumajiteľov.

Otvorenie bude sprevádzať bohatý program. Na svoje si prídu milovníci piva a dobrej hudby, ale myslelo sa aj na deti. Od 14.00 h môžu návštevníci sledovať sládka priamo pri práci a sprevádzať ho pri varení piva. Po celý deň budú prebiehať prehliadky pivovarskej technológie, hry pre deti a program zahŕňajúci napríklad súboje v šermiarskom stane.

Večerná zábava odštartuje od 18.00 hod. vystúpeniami kapiel Fuera Fondo a Slniečko. Na programe je aj ohňová šou a Ľudová cimbalová hudba Petra Obucha.

pivovar pivovar 2

Text a foto: Tlačová správa