Piešťanský hokej je v hlbokej kríze. Kto to zastaví?

V 33. kole hokejovej Tipsport extraligy prehrali piešťanskí Havrani na svojom ľade s popradskými Kamzíkmi po ďalšom „ostudnom“ výkone 0:4 a prehĺbili tak priepasť agónie hokeja v Piešťanoch. Piešťanský hokej tak pokračuje vo svojom úpadku a neexistenciou nutného krízového manažmentu sa stále vyšším tempom dostáva bližšie pred priepasť totálneho nezáujmu o tento šport.

Hráči fanúšikov svojou predvádzanou hrou oberajú o čas a urážajú. Jediným hráčom, ktorý znesie kritériá hodnotenia je v posledných zápasoch jedine brankár tímu. Sporadické náznaky útočnej hry počas zápasu a ich „gólové ohodnotenie“ sú len potvrdením pravidla o hlbokej kríze v ktorej hokej je. Predzápasová taktika trénerskej dvojice skončí skôr, ako hráči vybehnú na ľad a vhodí sa prvé buly. Veľmi zvláštne vyznievajú aj oficiálne vyjadrenia hráčov po zápase, kde sa jasne priznávajú k nedisciplinovanosti a neschopnosti hrať kolektívne.

Asistent trénera Jozef Krišák po zápase s Popradom povedal: „Prvá tretina z našej strany nebola dobrá, druhá už bola o niečo lepšia, vypracovali sme si aj nejaké šance, bohužiaľ bez gólu sa vyhrať nedá. V tretej tretine súper pridal druhý rozhodujúci gól a od tohto momentu už nás do ničoho nepustil a po zásluhe si odnáša tri body.“

Na trápenie a nezáživnosť v zápase s Popradom bolo zvedavých iba 512 divákov, pričom na tribúnach sa „tiesnilo“ maximálne 350 a 400 najvernejších. Kto tento úpadok zastaví?

Popradu na víťazstvo v Piešťanoch stačil aj podpriemerný extraligový výkon. Základy položil už v 5. minúte, kde svojim alibistickým nedôrazom dovolili piešťanskí obrancovia puk dostať za chrbát Rybára po prvýkrát z hokejky veterána Arne Krotáka.

Druhý a veľmi kuriózny gól pridali Popradčania až v 46. minúte. Po strele Krotáka sa puk do siete dostal od prilby Takáča. Posledné dva góly strelili hostia v 55. a 57. minúte.

ŠHK37 Piešťany – HK Poprad 0:4

Text: Rasťo Gavora Foto: Laco Duračka