Piešťanský akvatlon bude aj tentoraz pre všetkých

V nedeľu 2. septembra sa na piešťanskej Lodenici uskutoční 8. ročník podujatia, na ktoré sa môže prihlásiť každý, kto vie plávať a behať. Súčasťou Piešťanského akvatlonu je totiž aj kategória Open, ktorá je určená pre širokú verejnosť.

V kategórii Open treba absolvovať 500 metrov plávania a 3 km behu, čo sú vzdialenosti ideálny pre tých, ktorí si chcú takúto kombináciu vyskúšať.

Ďalšou disciplínou, do ktorej sa môže prihlásiť každý, sú štafety, v ktorých jeden pretekár pláva a druhý behá.

V tomto prípade pôjde o vzdialenosť 3 km beh, 1 km plávanie a opäť 3 km beh. Samozrejme, kto chce, môže si strihnúť túto dlhšiu trať sám. Nemusí byť vôbec registrovaný v triatlonovej únii.

Piešťanský akvatlon je súčasťou Slovenského pohára, takže do Piešťan mieria aj profesionálni športovci. Priestor však dostanú aj deti.

Registrácia začína v nedeľu 2. septembra o 9.00 h a končí 30 minút pred štartom danej kategórie. Časový harmonogram je nasledovný:

9:50 Rozprava detský aquatlon (Nádeje A, B, C)
10:00 Štart Nádeje C
10:10 Štart Nádeje B
10:25 Štart Nádeje A
10:35 Otvorenie / Uzatvorenie depa mladší žiaci / žiačky
10:50 Štart mladší žiaci / žiačky
11:15 Otvorenie / Uzatvorenie depa starší žiaci / žiačky
11:30 Štart starší žiaci / žiačky
12:00 Otvorenie / Uzatvorenie depa J/Jky, Dor/Dorky, muži, ženy, Veteráni 1,2,, Veteránky, Štafety, OPEN

12:30 Štart Juniori, Juniorky, Dorastenci, Dorastenky, muži, ženy, Veteráni 1,2, Veteránky, Štafety Štart OPEN kategória

14:30 Vyhlásenie výsledkov Vprípade nepriaznivého počasia budú vzdialenosti upravené na spôsob štartu „plávanie – beh“, podľa vzdialeností špecifikovaných vSúťažnom poriadku STÚ pre danú kategóriu.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič Zdroj: Tlačová správa, Facebook