Piešťanskí plavci pokorili dva slovenské rekordy

Počas prvého júnového víkendu sa na bratislavských Pasienkoch zišla slovenská špička v juniorskom plávaní, aby súťažila o majstrovské tituly v dvoch vekových  kategóriách. O cenné kovy súťažili plavci zo 49 klubov a oddielov Slovenska.

Plávanie ŠPK Kúpele Piešťany reprezentovalo sedem plavcov. Olívia Ana Šprláková – Zmorová, Rebeka Buková, Viktoria Rössler, Veronika Luciaková, Gabriel Ilončiak, Michal Škodný a Filip Lányi. Vyplávali si množstvo osobných rekordov, jedenásť medailí, dva slovenské rekordy a množstvo športových zážitkov.

Najviac úspechov si domov odnáša Olívia Ana Šprláková – Zmorová. Štyri svoje štarty premenila na zlato 200 v.sp., 400 v.sp., 800 v.sp. a 1500 v.sp., navyše na 800 a 1500 metrovej trati pokorila slovenské rekordy v kategórii 14 ročných. Strieborný lesk mal jej štart na 400 PP a bronz si vyplávala v znakovom šprinte na 50 m. Olívia Ana opäť potvrdila limity na EYOF, ktorý sa bude konať v Baku.

Filip Lányi si tiež odviezol z majstrovstiev svoj podiel medailí. Zlato si vybojoval v disciplínach 200 znak, 800 v.sp. a 1500 v.sp. na striebornom stupienku stál za výkon na 400 v.sp. a bronz si odváža za tretie miesto na 100 znak. Na znakárskej dvestovke zaostal za limitom pre štart na EYOFe v Baku presne o jednu desatinu sekundy. Tešili sme sa , že budeme mať na tomto vrcholnom európskom podujatí dvoch slovenských reprezentantov, avšak Filipov opakovaný zdravotný výpadok z tréningu túto snahu zmaril.

Juniorské majstrovstvá sa plavcom Kúpeľov vydarili a skončili v  celkovom medailovom hodnotení na peknom štvrtom mieste spomedzi zúčastnených klubov.

Text a foto: Radoslav Suchánek