Piešťanskí hádzanári sa lúčia s extraligou

V závere úspešnej sezóny prišla prekvapivá správa: Piešťany nebudú pokračovať v najvyššej hádzanárskej lige. Po zápase, v ktorom v stredu hádzanári MHK Piešťany na domácej palubovke tesne podľahli súperom z ŠKP Bratislava, o tom informovali zástupcovia klubu.

Piešťanským hádzanárom sa počas uplynulého roka podaril malý zázrak. Ako nováčik Slovnaft Hnadball Extraligy dokázali už v úvode sezóny poraziť majstrovský Prešov a po ďalších víťazstvách im neskôr len tesne ušla účasť v semifinále. Po včerajšej prehre s ŠKP Bratislava 28:30 obsadili konečné 7. miesto a napriek úspešnej sezóne funkcionári oznámili, že ďalej nebudú pokračovať.

„V extralige končíme, pretože sme nedostali výnimku ohľadom povinnej účasti dorasteneckých družstiev v súťažiach,“ povedal tréner Martin Nedorost. Ďalším dôvodom je podľa jeho slov nedostatočná podpora mesta: „Nenaši sme spoločnú reč o tom, akým spôsobom by sme mali fungovať.“

Dodal, že problémom je aj vyťaženosť Diplomat arény, kde hádzanári nemôžu trénovať viac než dvakrát týždenne. „Náš šport nie je zlúčiteľný s basketbalom. Pokiaľ nebude hala, bude sa v Piešťanoch veľmi ťažko pôsobiť.“

O piešťanských hráčov majú záujem iné extraligové družstvá a aj preto s veľkou pravdepodobnosťou nebudú Piešťany pokračovať ani v 1. lige.

Zápas s ŠKP Bratislava bol mimoriadne emotívnym pre brankára Piešťan Jozefa Kapšu, ktorý bol počas tejto sezóny najstarším hráčom extraligy a mal obrovskú zásluhu na tom, že tunajší klub bol v uplynulej sezóne úspešný. Jeho spoluhráči aj fanúšikovia mu zagratulovali k blížiacim sa 65. narodeninám.

Text a foto: Martin Palkovič