Piešťanskí atléti sa na European kids athletics games nestratili

V dňoch 3. až 6. septembra sa v Brne uskutočnili najväčšie európske žiacke atletické preteky European kids athletics games. Štartovalo na nich okolo 2-tisíc detí z 15 štátov. Mladí atléti z TJ Družba Piešťany sa v tejto obrovskej konkurencii nestratili.

Preteky mali fantastickú atmosféru, ktorá poháňala účastníkov k lepším výkonom a osobným rekordom. Najúspešnejším z piešťanskej výpravy bol Matej Brežný, ktorý si vybojoval bronzovú medailu v behu na 800 metrov.

Veľmi kvalitná a úspešná bola štafeta 4×300 metrov v zložení Adam Massalkhi, Petra Baláková, Zorka Krupová a Samuel Krepop, ktorá zo 41 štafiet dobehla na 5. mieste. Za zmienku stoji, že dvaja chlapci, ktorí v nej bežali, štartovali krátko predtým v behu na 300 metrov a utvorili si svoje osobné rekordy.

Adam Massalkhi  z 98 štartujúcich v behu na 60 metrov si s piatym postupovým časom vybojoval Finále A, a skončil na 7 .mieste s osobným rekordom, Petra Baláková obsadila 3. miesto vo Finále B. Eliška Drahovská v behu na 1500 metrov obsadila 11. miesto. Osobné rekordy si utvorili Matej Brežný, Natália Krepopova, Jakub Kubala, Denis Sýkora. Všetkým patrí pochvala za výborne výkony!

Text a foto: Annamária Halmová