Piešťanskí atléti excelovali na majstrovstvách západoslovenskej oblasti

Letnú sezónu ukončili najmladší a mladší žiaci majstrovstvami západoslovenskej oblasti v atletike. Toto vrcholné podujatie v daných vekových kategóriách sa konalo 25. septembra v Trnave. V rôznych disciplínach súťažilo až 450 detí, medzi nimi aj 11 reprezentantov TJ Družba Piešťany.

V kategórii mladších žiakov pretekala Zorka Krupová, ktorá získala tri medaily. Titul majsterky kraja, zlatú medailu a zároveň osobný rekord si vybojovala v skoku do diaľky a v behu na 60 metrov. V behu na 150 metrov získala striebornú medailu.

Ostatní atléti súťažili v kategórii najmladší žiaci, kde Natália Krepopová dosiahla na zlatú medailu a titul majsterky západoslovenskej oblasti v behu na 60 metrov. Ďalej si domov odniesla striebro v behu na 150 metrov a bronz v skoku do diaľky. Vo všetkých disciplínach mala osobné rekordy.

Matej Brežný absolvoval beh na 1 000 metrov s veľkým náskokom a nikým neohrozený. V tej istej disciplíne získal bronz o rok mladší Daniel Haberern.

Za pochvalu stojí aj zemiaková medaila, štvrté miesto, vo vrhu guľou Daniela Váleka. Pochvalu si zaslúžia aj ostatní atléti, väčšina z nich si urobila osobné rekordy!

Text a foto: Annamária Halmová