Piešťanskí atléti boli úspešní na European Kids Athletics Games

Na 16. ročníku najväčších žiackych pretekov v Európe, ktoré sa konali v Brne od 5. do 7. septembra,  sa zúčastnilo viac ako 1300 atlétov (ročník narodenia 2006-2010) zo 16 krajín. Aj v tejto náročnej dobe 8 atlétov z Družby Piešťany bojovalo o dobre umiestenie a prekonávanie osobných rekordov.

Za krásneho počasia hneď prvý deň bojovali šprintéri o finálovú osmičku. Piešťanské šprintérky Zorka Krupová a Peťa Balákova boli úspešné. Prebojovali sa do finále B. Erik Ranostaj si utvoril osobný rekord.

V skoku do diaľky Matúš Kubala postúpil do najlepšej osmičky  ako siedmy s osobným rekordom 545 cm. Samko Krepop si skočil 526 cm a k postupu do finále mu chýbali iba 3 centimetre. Prvý deň pretekov uzavrela Zorka Krupova postupom v behu na 150 m do finále B.

Večer sa konalo slávnostne zahájenie s nástupom všetkých výprav a programom, zakončeným ohňostrojom. Bol to veľký zážitok pre všetkých atlétov.

V pondelok zasiahli do bojov aj naši najmladší reprezentanti – Natália Krepopová, ktorá si utvorila osobný rekord v behu na 600 m a v skoku do diaľky. O najlepšie umiestnenie s osobným rekordom sa postaral Matej Brežný v behu na 600 m obsadil  5. miesto!

Peťa Baláková v rozbehu na 300 m obsadila 2. miesto v osobnom rekorde. Vo veľkej konkurencii bojovala aj Eliška Drahovská v behu na 1500 m a obsadila 6. miesto. V tej istej disciplíne Matúš Kubala obsadil 9. miesto s osobným rekordom.

Preteky mali fantastickú atmosféru, ktorá hnala atlétov k výborným výkonom a osobným rekordom!  Všetkým patrí veľká pochvala za výkony a dobru reprezentáciu!

Text a foto: Annamária Halmová