Piešťanské príbehy úspechu v Elektrárni Piešťany

Obľúbené podujatie komunitné sa po dvojročnej prestávke vracia do Elektrárne v novom šate. Pod názvom Made in Piešťany: Festival & Gala sa skrývajú dva dni prezentácie šikovných Piešťancov a piešťanských podnikov.

Festival
– piatok 9. septembra od 15.00 do 21.00

Elektrárenská záhrada ožije predajnými a prezentačnými stánkami, kde sa návštevníkom pripomenú obľúbení drobní podnikatelia v oblasti grafiky a umenia, textilného dizajnu, zdravého stravovania, či športu. V gastro zóne nebudú chýbať klasické piešťanské stálice Regal Burger, Žiwell a Guden Guden. Skautský zbor sa bude venovať detským návštevníkom, prebehne aj lektorovaná hodina jógy.

V priestore galérie sa zase uskutoční workshop s floristom Palom Onderom. Vrcholom večerného programu bude panelová diskusia na tému podnikateľského úspechu v Piešťanoch s významnou krajinnou architektkou Evou Wernerovou, zakladateľom konceptu Regal Burger Jozefom Bardíkom, sládkom a spolumajiteľom piešťanského pivovaru Žiwell Petrom Demkom, Brunom Jakubcom z projektu Matica ovocná a spoluzakladateľom Trnavského rádia Pavlom Jurákom. Podvečer vyvrcholí aj typicky piešťanská súťaž o najkrajší historický a moderný bicykel Piešťan.

Vstup do areálu a na všetky aktivity je voľný.


Gala
– sobota 10. septembra o 19:00 h

Druhý deň festivalu sa presúva do historického interiéru Elektrárne, ktorý bude dejiskom slávnostného gala večera v štýle 20. rokov minulého storočia. Pre Piešťany to bolo obdobie rozmachu piešťanských kúpeľov, piešťanská elektráreň sa vtedy dostala do majetku spoločnosti ZSE, ktorá tento rok oslavuje 100. výročie svojho pôsobenia.

Atmosféru vyčarí najmä veľkorozmerná výzdoba od uznávaného piešťanského floristu Pala Ondera a dotvoria ju veterány z Veteran Car Clubu Piešťany. Počas večera je prichystaných ešte niekoľko prekvapení a charitatívna tichá aukcia. Na jeden večer sa čestnými Piešťancami stanú aj členovia orchestra Bratislava Hot Serenaders, ktorí sa postarajú o typickú dobovú hudbu celého večera. Kulinárske dobroty pripravia žiaci vychýrenej Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch.

Vstupné na galavečer je 25 eur.

Viac informácií o podujatí nájdete na elektrarnapiestany.sk

Vstupenky sú v predaji online cez na tootoot.fm

Zdroj: Tlačová správa – Elektrárňa Piešťany