Piešťanské kúpele zatvorili bazény, sauny a fitness centrá

Slovenské liečebné kúpele Piešťany poskytujú kúpeľnú liečbu, ale oproti predchádzajúcim dňom pristúpili k ďalším preventívnym opatreniam, ktoré majú zamedziť šíreniu nového koronavírusu.

Do 2. apríla budú uzatvorené všetky bazény, wellness zóny, sauny a fitness centrá v priestoroch piešťanských kúpeľov. Hostia nebudú mať k dispozícii bary ani kaviarne, všetky kultúrne podujatia sú zrušené. Nedostupné budú všetky beauty procedúry.

„Pre verejnosť, ambulantných pacientov a hostí neubytovaných v našich zariadeniach nie je povolený vstup do našich prevádzok (hotelov, kúpeľných domov, reštaurácií),“ informovali SLKP prostredníctvom sociálnej siete Facebook s tým, že kúpeľnú liečbu poskytujú „v plnom rozsahu v súlade s aktuálnymi opatreniami Ministerstva zdravotníctva SR a hlavného hygienika SR.“

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky vydal v piatok 13. marca popoludní opatrenie, ktoré upresňuje, aké prevádzky majú byť zatvorené. Dovtedy takáto vyhláška chýbala a z informácií po štvrtkovom rokovaní Ústredného krízového štábu SR nebolo zrejmé, či sa obmedzenia týkajú aj kúpeľov.

„Toto opatrenie neplatí pre prírodné liečebné kúpele a kúpeľné liečebne podľa § 7 ods. 4 písm. e) a f) zákona č. 578/2004 Z. z. a zákona č. 538/2005 Z. z. na základe návrhu lekára,“ oznámili hygienici.

 

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič