Piešťanské kúpele budú niekoľko týždňov prázdne

Z Kúpeľného ostrova odídu do konca marca aj hostia, ktorí mali liečbu predpísanú od lekára. Cestovný ruch patrí počas pandémie nového koronavírusu k najviac zasiahnutým odvetviam ekonomiky.

Slovenské liečebné kúpele Piešťany do konca apríla neprijímajú rezervácie. Spoločnosť Ensana to oznámila na svojej web stránke. Podobné opatrenia platia aj v jej kúpeľných a hotelových komplexoch v Českej republike, Maďarsku a Rumunsku.

Uzatvorenie prevádzok piešťanské kúpele oznámili včera svojim obchodným partnerom. Predpokladaným dátumom otvorenia je 1. máj 2020. Znamená to, že budú celý mesiac prázdne a to práve v období Veľkonočných sviatkov.

Od polovice marca fungovali kúpele v obmedzenom režime. Liečbu poskytovali len klientom, ktorí ju mali predpísanú od lekára a zároveň zatvorili všetky bazény, wellness zóny, sauny a fitness centrá.

Informáciu o ich úplnom uzavretí dnes potvrdil primátor Piešťan. „Viem o tom, že 1. apríla majú byť prázdne,“ povedal Peter Jančovič s tým, že aktuálne je na Kúpeľnom ostrove len minimálny počet hostí.

Mesto v tejto súvislosti zatiaľ správy o hromadnom prepúšťaní nemá. Cestovný ruch je pritom pandémiou koronavírusu jedným z najviac zasiahnutých odvetví ekonomiky. Aktuálne je zatvorená väčšina piešťanských hotelov.

„Už dnes môžeme hovoriť o naozaj veľkých ekonomických dopadoch. U poskytovateľov ubytovania bude výpadok obrovský,“ povedal primátor s tým, že radnica komunikuje s tunajším úradom práce, ale informácie o zvyšovaní poštu nezamestnaných zatiaľ nedostala.

Text a foto: Martin Palkovič