Piešťanské Kočky vyhrali turnaj Beach handball Cífer 2022

Hráčky MHK Piešťany pod názvom Piešťanské Kočky v zložení Barlová, Múčková N.,- Brandhuber,
Kopálová, Purchartová, Múčková S., Miklušáková, Samuhelová, Noskovičová, Zigová a Antalová sa zúčastnili turnaja Beach handball Cífer2022. Okrem nich sa na ňom predstavili žiačky Cífera, dorastenky Cífera a dorastenky Serede.

Piešťanské Kočky v prvom svojom zápase nastúpili proti sereďským Slávistkám. V prvom polčase hrali technicky lepšie a eliminovali silovú prevahu Sereďaniek najmä pri streľbe dvojbodového strelca a vyhrali polčas 21:17. V druhom polčase sa Kočky trochu trápili v streľbe a polčas bol dlho vyrovnaný a nakoniec sa Sereďankám podarilo vyrovnať v posledných sekundách. V súboji o zlatý gól boli Slávistky úspešnejšie a vyhrali druhý polčas strelou dvojbodového hráča 16:18. V samostatných nájazdoch sa prejavila lepšia technika zvládnutia dvojbodových strelcov a výborné zákroky Barlovej – Kočky tak vyhrali nájazdy 7:4 a celý zápas 2:1.

V druhom zápase nastúpili naše hráčky proti svojim rovesníčkam z Cífera Svajchen. Už v prvom polčase si schuti zastrieľali a v bránke výborne zachytali Barlová s Múčkovou N. Kočky vyhrali polčas 31:6. Druhý polčas Kočky na začiatku podcenili a dovolili Cíferčankám si udržiavať mierny náskok, ale potom zapli na vyššie obrátky a presvedčivo vyhrali polčas 19:7 a zápas 2:0.

V poslednom zápase nastúpili Kočky proti dorastenkám Cífera Rychlé Svine. Prvý polčas vyhrali 20:14.

V druhom polčase sa Kočkám nedarilo prekonať dobre chytajúcu brankárku Cífera, nedarila sa streľba za dva body. V závere polčasu otočili Kočky najmä vďaka dvojbodovým zásahom Brandhuber a vyhrali polčas 11:10 a zápas 2:0.

Zhodnotenie: Na turnaji na rozdiel od minulého týždňa sme hrali len proti dievčenským tímom. Sereď mala výborných dvojbodových strelcov, na ktorých sme museli dávať pozor, naopak obe družstvá Cífera hrali kolektívne a v tom boli nebezpečné . Dievčatá si schuti zahrali a vyskúšali sme si viaceré možnosti hry a striedania. Obe brankárky nás podržali viacerými dobrými zákrokmi. V obrane
fungovala spolupráca Noskovičová, Samuhelová a Miklušaková. Dôležité góly strieľali liberá Zigová
a Kopálová a v útoku sa starali o góly Brandhuber, Purchartová a Múčková, premiéru na piesku zažila
Antalová. Dievčatá sa už tešia na budúcotýždňový medzinárodný turnaj v Prahe.

Text a foto: Martin Nedorost