Piešťanské Čajky venujú výťažok zo vstupného na pomoc Ukrajine

Piešťanské Čajky už tento víkend (19. – 20. marca) v Diplomat aréne hostia finálový turnaj medzinárodnej súťaže EWBL za účasti českých tímov Žabiny Brno, SBŠ Ostrava, litovského Kibirkstis Vilnius.

Žltá a modrá sú farbami Piešťan, tunajšieho ženského basketbalového tímu, ale Ukrajiny. Susedný štát v uplynulých týždňoch čelí ruskej vojnovej agresii. A keďže Čajky majú žlto-modré srdce, chcú v týchto ťažkých časoch pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú. Preto sa vedenie klubu rozhodlo, že výťažok zo vstupného z celého podujatia Final Four EWBL venuje na pomoc Ukrajine. Peniaze pôjdu na cielenú pomoc prostredníctvom mesta Piešťany, ktoré v tomto smere vyvíja viaceré aktivity.

„Chceme do našej Diplomat arény dostať čo najviac fanúšikov, ktorí budú chcieť rovnako ako my pomáhať. Prajeme si, aby sa všetky zápasy na Final Four EWBL konali za bohatej diváckej účasti so skvelou atmosférou, aby si všetci užili kvalitné basketbalové zápasy a vybrala sa čo najväčšia čiastka, ktorou aspoň sčasti pomôžeme tým, ktorí to v tejto chvíli najviac potrebujú,“ povedal športový manažér Piešťanských Čajok Tomáš Horký.

Kapacita Diplomat arény je tisíc miest a vstupenky na každý zápas budú v predaji v hodnote 3 eurá. Vstupenky bude možné zakúpiť v sobotu od 15:00 h a v nedeľu od 12:30 h v pokladni Diplomat arény.


Rozpis zápasov finálového turnaja EWBL Final Four 2022 v Piešťanoch:

19.3.2022 (sobota) – semifinále
16:00 Žabiny Brno – SBŠ Ostrava
18:30 Piešťanské Čajky – Kibirkštis Vilnius

20.3.2022 (nedeľa) – zápasy o umiestnenie
13:30 O 3. miesto
16:00 Finále


Všetky informácie o pomoci mesta Piešťany pre Ukrajinu nájdete na tejto špeciálnej web stránke.  Radnica má tiež zriadený nasledovný sponzorský účet, na ktorý je možné zasielať finančné príspevky pre Ukrajinu: SK65 5600 0000 0052 0437 6002, Prima banka Slovensko, a.s. (do správy pre prijímateľa treba uviesť: príspevok pre Ukrajinu).

Zdroj: Tlačová správa – Piešťanské Čajky