Piešťanské Čajky podali prihlášku do Eurocupu

Piešťanské Čajky sa v nasledujúcej sezóne opäť predstavia v druhej najprestížnejšej klubovej súťaži v Európe.  Vedenie klubu prihlásilo tím do Európskeho pohára žien FIBA (EuroCup Women), v ktorom Čajky už v minulosti účinkovali.

Klub z kúpeľného mesta už zaslal Medzinárodnej basketbalovej federácii FIBA oficiálnu prihlášku a aktuálne čaká na ďalšie informácie. Piešťanské Čajky by sa ako úradujúce majsterky Slovenska mali vyhnúť kvalifikácii a ako najlepší slovenský tím by mali byť nasadené priamo do skupinovej fázy. Definitívu nasadenia klubov však určí riaditeľstvo súťaží FIBA Europe po prijatí všetkých prihlášok, ktoré musia kluby zaslať do 1. júla. Následné vyžrebovanie sa uskutoční 15. júla v nemeckom Mníchove.

„Po zisku majstrovského titulu máme ambíciu prezentovať sa aj na medzinárodnej scéne a opäť sme podali prihlášku do Eurocupu Women. Veríme, že FIBA prihliadne na skutočnosť, že sme víťazi Niké Extraligy Žien a budeme nasadení priamo do skupinovej fázy. Taktiež pracujeme na tom, aby sme poskladali konkurencieschopný tím a zdarne reprezentovali slovenský basketbal v druhej najlepšej klubovej súťaži v Európe,“ povedala generálna manažérka Piešťanských Čajok Bronislava Borovičková.

Premiéru v EuroCupe si Piešťanské Čajky odbili v sezóne 2015/2016, kedy v základnej skupine súperili s tímami Sparta&K Moskovská oblasť, Besiktas Istanbul, Adana Aski a skončili v základnej skupine s bilanciou 2 víťazstva a 4 prehry. V sezóne 2016/2017 hrali Čajky kvalifikáciu s maďarským tímom PEAC Pécs, cez ktorý do skupinovej fázy nepostúpili. O rok neskôr sa Čajky predstavili opäť v skupinovej fáze s tímami Hatay BB, Energa Toruň a ACS Sepsi SIC a s  bilanciou dvoch víťazstiev a štyroch prehier sa do vyraďovacej časti nedostali. V minulom ročníku Čajky neuspeli v kvalifikácii proti elitnému francúzskemu tímu Flammes Carolo Basket a do skupinovej fázy sa nedostali.

Zdroj: piestanskecajky.sk