Piešťanské basketbalistky vyhrali Stredoeurópsku ligu žien CEWL

Vo februári sa museli Piešťanské Čajky rozlúčiť s Európskou ženskou basketbalovou ligou (EWBL), keď v odvetnom zápase štvrťfinále play-off podľahli bieloruskému tímu Cmoki Minsk a ušiel im aj Slovenský pohár, vo finále totiž nestačili na MBK Ružomberok. Počas posledného víkendu tohto mesiaca však zvíťazili v Stredoeurópskej lige žien (CEWL).

Turnaj Final Four CEWL sa konal 23. a 24. februára v Brne. Piešťanky v sobotnom semifinálovom zápase porazili domáci tím Basket Žabiny Brno a potom čakali na lepšieho z dvojice Sokol Hradec Králové – Young Angels Košice.

Slovenské finále sa nakoniec nekonalo, v nedeľu nastúpili Piešťanské Čajky proti zo súperkám zo Sokol Hradec Králové a po vyrovnanom zápase ich porazili 60:54.

„Aj keď to pre nás nebol jednoduchý zápas, sme rady, že sme ho zvládli. Bol to boj o každý jeden centimeter ihriska. Museli sme si siahnuť na dno našich síl a o to viac sme rady,“ zhodnotila kapitínka Dominika Deptová. Čajky si v tretej štvrtine vybojovali desaťbodový náskok, ale súperky ho postupne skresávali. „Nakoniec sme to dokázali udržať a tešíme sa z víťazstva.“

Piešťanské Čajky si víťazstvo zaslúžili, povedal tréner Richard Kucsa. Pochválil ich za to, že dokázali čeliť nepríjemnému tlaku súperiek. „Odohrali naozaj kvalitný dvojzápas. Zvládli sme to a na konci sme mali dobré riešenia v útoku a čelili sme nepríjemnej obrane.“

Text: Martin Palkovič Foto: FB/Piešťanské Čajky