Piešťanská radnica požičiava bicykle zadarmo

Mesto Piešťany, v rámci projektu Vybudovanie cyklotrás v meste Piešťany, ktorý je spolufinancovaný zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja, zriadilo prostredníctvom Mestskej knižnice mesta Piešťany a Piešťanského informačného centra prevádzku bezodplatnej požičovne bicyklov.

Radnica o tom informovala prostredníctvom svojej web stránky: „Od dnešného dňa, 24. augusta 2021, je pre širokú verejnosť a návštevníkov mesta k dispozícii 10 mestských bicyklov, ktoré je možné si zapožičať od utorka do piatku, v čase od 11:00–17:00 hod. Bicykle budú zapožičiavané z priestorov Piešťanského informačného centra na Pribinovej ulici 2.“

Zapožičanie bicykla je zadarmo. Záujemca uhradí iba finančnú zábezpeku vo výške 50 eur, uvádza ďalej radnica. Bicykel bude záujemcom zapožičaný na „základe žiadosti o dočasné užívanie, predloženého dokladu totožnosti, podpísaného protokolu o odovzdaní a prevzatí hnuteľnej veci na dočasné užívanie a uhradení zábezpeky bude záujemcovi zapožičaný bicykel.“

Mesto pôvodne informovalo, že v rámci projektu Vybudovanie cyklotrás v meste Piešťany, vznikne bezplatná služba zdieľaných bicyklov. Stojany mali byť umiestnené pred Piešťanským informačným centrom, pri železničnej stanici a na sídlisku Juh. Bikesharing mal fungovať na princípe aplikácie, ktorá by sledovala pohyb jednotlivých bicyklov.

Na projekt Vybudovanie cyklotrás v meste Piešťany získala radnica z Európskeho fondu regionálneho rozvoja 577-tisíc eur ešte za predchádzajúceho vedenia. Za tieto peniaze vznikli cyklochodníky popri Krajinskej ceste a Ulici Andreja Hlinku.

Text: Martin Palkovič Zdroj a foto: piestany.sk