Piešťanská nemocnica očkuje proti covid-19 v priestoroch polikliniky

K dispozícii sú ďalšie termíny na vakcináciu proti ochoreniu covid-19 v priestoroch piešťanskej polikliniky.

Piešťanské vakcinačné centrum otvorili pre verejnosť prvýkrát v pondelok 1. februára. Odvtedy dostali prvú dávku vakcíny od konzorcia Pfizer-BioNTech stovky obyvateľov piešťanského regiónu. Aktuálne majú na ňu okrem zdravotníkov nárok aj ľudia nad 75 rokov.

Záujemcovia o očkovanie sa musia zaregistrovať cez formulár zverejnený na webovej stránke  www.korona.gov.sk. Na tejto adrese sú uvedené aj podmienky, ktoré musia spĺňať v zmysle národnej stratégie očkovania proti covid-19.

Okrem zdravotníkov a ľudí nad 75 rokov majú aktuálne nárok na vakcínu aj študenti zdravotníckych odborov, terénni pracovníci, zamestnanci mobilných odberných miest a zariadení sociálnych služieb.

Piešťanská poliklinika, ktorá patrí Nemocnici Alexandra Wintera, je v zozname vakcinačných centier uvedená od konca januára. Očkovanie verejnosti prebieha na treťom poschodí. Na registráciu sú potrebné osobné údaje človeka, ktorý bude očkovaný, ale aj kontakt na blízkeho.

Potvrdenie s presným časom a unikátnym kódom (covid-19-pass) posiela Národné centrum zdravotníckych informácií prostredníctvom e-mailu aj SMS, preto jej nutné uviesť číslo mobilného telefónu, nie pevnej linky.

Seniorom v z Piešťan a okolia, ktorí nepracujú s počítačom alebo nemajú blízkych, ktorí by im formulár vyplnili, ponúklo pomoc združenie AkSen – aktívny senior. Záujemcovia ho môžu kontaktovať na tel. čísle 0948 113 933 alebo 0907153402. Združenie sídli v Apolin centre v budove Kúpeľnej dvorany – Kursalonu na Beethovenovej ulici 5 v Piešťanoch.

Rovnakú pomoc ponúka aj Trnavská arcidiecézna charita. Kontakt pre obyvateľov piešťanského regiónu je 0910 788 031. Pracovníci charity môžu osamelých seniorov, ktorým nemá kto pomôcť, na očkovanie sprevádzať.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič