Piešťanská Čajka A. Slámová: Musíme bojovať jedna za druhú

Po postupe do semifinále zobralo vedenie Piešťanských Čajok hráčky s realizačným tímom na teambuilding do Bojníc, aby pred náročnou sériou s Ružomberkom prišli na chvíľu na iné myšlienky. V play-off spravidla rozhoduje tímový a bojovný výkon a aj tento krok mal dopomôcť k dobrému vnútornému rozpoloženiu v družstve. Podľa Angeliky Slamovej sú už všetci na atraktívne semifinálové súboje nažhavení a hráčky sú odhodlané nechať na ihrisku všetko.

Semifinále Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok, to je takmer to najlepšie, čo môže ženská extraliga ponúknuť. Najmä tento rok sú šance na postup do finále pomerne vyrovnané. Čo bude podľa vás dôležité, aby ste boli tým úspešnejším tímom?

Myslím si, že tento rok semifinále neskončí 3:0 na zápasy. Bude to vyrovnaná séria a môže skončiť až piatym zápasom. Minulý rok som o našom postupe do finále vôbec nepochybovala. Po príchodoch Walker, Ellenberg a Butts sa Ružomberok stal ešte nepríjemnejším súperom, ako doteraz. Bohužiaľ naša forma posledný mesiac nebola najlepšia a navyše nás trápia aj zranenia. Dôležité bude, aby sme uverili tomu, že vieme hrať dobrý a kolektívny basketbal. Musíme bojovať jedna za druhú a dať do toho srdiečko! Prvý zápas bude z hľadiska psychického nastavenia a sebavedomia veľmi dôležitý.

Už ste spomenuli, že sila Ružomberka tkvie najmä v ich amerických legionárkach. Už ste si párkrát vyskúšali proti nim nastúpiť, prezraďte, ako na ne, aby neboli také efektívne?

Sú to výborné hráčky, ale jedna lastovička leto nerobí. Ani dve. Sú ťažko brániteľné, ale určite to nie je nemožné. Vlastne už vieme, čo a ako robia, takže to bude len na nás, aby sme sa na to sústredili a nedali im nič ľahko.

Aká je momentálne nálada v družstve? Ste už nervózne a v plnom očakávaní semifinále, ktoré bude divácky i hráčsky veľmi atraktívne?

Ako som spomínala, basketbalovo sme mali ťažšie obdobie. Príliš sa nám nedarilo, ale myslím, že za posledný týždeň sme sa z toho vyhrabali a nálada aj forma sa nám vrátila. Určite sa na tieto zápasy tešíme, ale dobre vieme, že to bude veľmi náročné. Ak dá každá z nás do zápasov všetko, nič nie je nemožné. Je to len na nás.

Aj tréner Pospíšil priznal, že v posledných týždňoch ste fanúšikom príliš dôvodov na radosť nedali. Je aj toto pre vás motiváciou, aby ste sa im za podporu odvďačili dobrými výkonmi v semifinále?

Samozrejme, sú našim šiestym hráčom. Práve teraz budeme potrebovať ich podporu, takže dúfam že napriek tomu, že hráme v stredu bude plná hala a výborná atmosféra ako vždy.

Program semifinálovej série (hrá sa na tri víťazné zápasy):

21.03. Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok – 18:00
24.03. MBK Ružomberok – Piešťanské Čajky – 17:00
28.03. Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok – 18:00
31.03. prípadný 4. zápas MBK Ružomberok – Piešťanské Čajky – 17:00
04.04. prípadný 5. zápas Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok – 18:00

Predaj vstupeniek (3 €) bude prebiehať v nasledovných časoch v reštaurácii Diplomat aréna:

Pondelok 19.3.: 10:30 – 14:00
Utorok 20.3.: 10:30 – 14:00
Streda 21.3.: 10:30 – 14:00, a pred zápasom od 16:30 v pokladni Diplomat aréne.

Text: piestanskecajky.sk