Piešťanky vyhrali chlapčenský turnaj v plážovej hádzanej

Družstvo starších žiačok MHK Piešťany sa zúčastnilo otvorenej kategórie do 15 rokov pod názvom Kočky na turnaji v plážovej hádzanej, ktorý sa konal v Senci.

V skupine si v prvom zápase poradili z chlapcami Hlohovca po vyhratom prvom polčase, prehre v druhom až na samostatné nájazdy 5:3 Brandhuber, Purchartová sa strelecky presadili za dva body, gólovú poistku dala Šnajdarová na 5:3 v bráne skvele zachytal Barlová. Chytila 3 z piatich nájazdov

V druhom zápase proti Seneckým žiačkam vyhrali Piešťanské Kočky oba polčasy, po vyrovnanom priebehu o dva a tri body.

V treťom zápase v priebehu dvoch hodín si poradili s mladšími žiačkami Senca si poradili hladko, keď si vyskúšali ešte aj viaceré herné situácie a nahadzovačky do Ameriky.

Vo finále si zmerali piešťanské Kočky sily so žiakmi Senca – minuloročnými víťazmi turnaja. Vďaka menej úspešnej streľbe Kočky neustále doťahovali tesný náskok domácich, ku koncu polčasu sa obe družstvá striedali vo vedení. Rozhodujúci gól strelili tesne pred koncom polčasu Brandruber zo sedemmetrového hodu. V druhom polčase Kočky zlepšili streľbu a po vyhratom druhom polčase si už užívali víťazstvo na turnaji, ktoré bolo o to cennejšie, že si ho vybojovali aj proti chlapčenským rovesníkom spomedzi ôsmich družstiev. Vo finále obe družstvá hrali peknú plážovú hádzanú snažili sa zakončovať gólmi za dva body.

Na víťazstve sa podieľali v útoku strelkyne po otočkách za dva body Purchartová, Brandhuber, Šnaidarová, počas celého turnaje výborne hrali v obrane Macová Samuhelová a najmä súperových liberov eliminovala Miklušaková. V bráne chytala Barlová, a na poste libera sa striedali Fedorková a Kopálová.

Škoda že turnajov pre mládež v beach handball je pomenej a je to otázka len jedného mesiaca. Žiacky čaká ešte jeden turnaj reštartu súťaží v Hlohovci.

Radi by sme medzi nás privítali aj nových záujemcov o tento krásny šport – dievčatá aj chlapcov. Tréningy sú v telocvični na gymnáziu P.d Coubertina – pondelok o 16:00 dievčatá  ročník narodenia 2010-11-12-13, pondelok o 17:30 chlapci ročník narodenia 2010-11, piatok o 18:00 dievčatá aj chlapci ročník narodenia 2012 a mladší, piatok o 19:00 dievčatá, chlapci ročník narodenia 2004 – 2008. Telefonický kontakt 0951509617.

Text a foto: Martin Nedorost