Piešťanec Peter Strečanský prepísal históriu, pre Slovensko získal medailu z majstrovstiev sveta

Odchovanec Veslárskeho klubu Sĺňava Piešťany uspel na juniorských majstrovstvách sveta v skife. Zo šampionátu vo Varese si priniesol bronzovú medailu, potešil ho aj osobný rekord.

Peter Strečanský z VK Sĺňava Piešťany reprezentoval Slovensko na majstrovstvách sveta juniorov, ktoré sa konali 27. až 31. júla v talianskom Varese. Vo štvrťfinále, odkiaľ postupovali prví traja do semifinále AB, bol na každom medzičase a aj v cieli najrýchlejší. Zabezpečil si postup medzi tucet najlepších. Nechal za sebou dokonca aj tohtoročného juniorského majstra Európy z Veľkej Británie. Ako bonus sa mu podarilo vylepšiť osobný rekord, keď išiel tesne pod 7:05.

Prekvapovať neprestával ani v ďalší deň šampionátu, keď si vybojoval miesto vo finále A. V ňom potom figuroval na každom medzičase na treťom mieste s výnimkou prvého, kde bol tesne štvrtý a udržal ho až do cieľa. Dokonca zlepšil svoj osobný rekord, ktorý má aktuálne hodnotu 7:02,12.

Juniorský skif bol na tohtoročných majstrovstvách sveta najobsadenejšou disciplínou, o titul súťažilo 29 pretekárov. Pre Petra Strečanského je to iba prvý rok medzi juniormi. Ziskom bronzovej medaile sa mu podarilo prepísať históriu, keďže pre Slovensko ju na juniorských majstrovstvách sveta doteraz nikto nevybojoval.