Piešťanec je v behu na 300 m najrýchlejším slovenským juniorom v histórii

Franklin Henry – rodák z Londýna žijúci v Piešťanoch a reprezentujúci AŠK Slávia Trnava zabehol najlepší slovenský juniorský výkon histórie na trojstovke – 34,94 sekundy. Ide o úspech aj pre piešťanskú atletiku, keďže Franklin Henry je odchovancom trénerky A. Halmovej z Atletického oddielu TJ Družba Piešťany.

Súčasný reprezentant trnavskej Slávie prepísal na atletickom mládežníckom mítingu krajín Vyšehradskej štvorky v bratislavskej hale Elán iba tri týždne starý slovenský rekord. V behu na 300 metrov bol Franklin Henry v sobotu 29. januára najlepší s časom 34,94 sekundy. Informuje o tom na svojej web stránke Slovenský atletický zväz.

Odchovanec TJ Družba Piešťany zlepšil o štyri stotiny sekundy doterajší slovenský juniorský rekord Romana Haraslína z 8. januára 2022.

„Od halovej sezóny som vo Franklinovom prípade nemal veľké očakávania. Dôvod? Až štyrikrát bol počas zimnej prípravy v karanténe,“ povedal pre web stránku Slovenského atletického zväzu tréner Lukáš Kotala a dodal: „Výborne nám však vyšlo januárové sústredenie na Kanárskych ostrovoch, kde dosahoval naozaj kvalitné tréningové časy. Preto som začal veriť, že to napokon bude dobré aj v hale, ale priznávam, taký kvalitný výkon v úvodných pretekoch v sezóne som nečakal.“

Zdroj a foto: atletika.sk