Piešťancom sa darilo v diaľkovom plávaní

V sobotu 8. augusta sa za krásneho slnečného počasia vo  vode vodnej nádrže Ľuboreč uskutočnilo 3. kolo Slovenského pohára v diaľkovom plávaní. Vo farbách ŠPK Kúpele Piešťany sa tohto športového zápolenia zúčastnilo 10 plavcov. Pretekov sa zúčastnila celá slovenská špička v diaľkovom plávaní. Plavci Kúpeľov boli tradične úspešní.

Filip Lányi vyhral kategóriu mladších juniorov na 5 km a v celkovom hodnotení mu po nevydarenom dohmate patrila strieborná priečka. Na strieborný stupienok medzi juniormi sa postavil Lukáš Kunic. V kategórii najmladších juniorov na 5 km trati si vyplával bronzovú medailu Patrik Tapušík.

V disciplíne na 3 km sa úspešne prezentovali Marko Šprlák-Zmora na prvom mieste a Rastislav Čačík na druhom mieste v kategórii 12-ročných žiakov. V kategórii 10-ročných žiačok na 1 km trati, tak ako v Piešťanoch, obsadili stupeň víťaziek plavkyne Kúpeľov. Na najvyšší sa postavila Karolina-Ann Valko, strieborná bola Lucia Slámová a tretiu priečku vybojovala Kristína Kiralová. Okrem menovaných Kúpele ešte úspešne reprezentovali Jakub Jánsky a Oliver Švec. Všetci podali vo vode nádrže Ľuboreč svoje maximálne výkony.

Dekorovanie a odovzdávanie diplomov sa odohralo na nádvorí Zichyho kaštieľa Divín. Ceny odovzdávala ikona slovenského plaveckého športu a najúspešnejšia slovenská plavkyňa histórie Martina Moravcová. Pekné podujatie v novom prostredí v spolupráci s Attack Triathlonom bolo sprevádzané   folklórnou skupinou za čo patrí vďaka organizátorovi podujatia.

Zľava vzadu Tapušík, Kunic , Čačík, Lányi, Šprlák-Zmora, vpredu Kiralová, Slámová a Valko

Text: Radoslav Suchánek Foto: Darina Moravcová