Piešťanci dostanú fit park aj petangové ihrisko

Do participatívneho rozpočtu sa dostali iba štyri projekty. Napriek prebiehajúcemu hlasovaniu je vopred isté, že samospráva ich bude financovať všetky.

Obyvatelia Piešťan môžu už tretíkrát rozhodnúť ako mesto naloží s časťou svojho rozpočtu. Aj tentoraz na to poslanci vyhradili 20-tisíc eur, do hlasovania sa však dostali projekty v súhrnnej hodnote 14-tisíc eur. Vopred je teda isté, že radnica by ich mala zrealizovať všetky.

Vďaka tomu bude už v tomto roku osvetlený chodník pri Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera a ľudia sa tam budú po zotmení cítiť bezpečnejšie.

Na Ulici F. E. Scherera pribudne fit park, kde budú môcť deti i dospelí cvičiť pomocou váhy vlastného tela. Podobné cvičebné prvky sú už na viacerých miestach Piešťan, ale na najväčšom sídlisku doteraz chýbali.

Seniorský parlament navrhol výstavbu petangového ihriska na Brezovej ulici. Nenáročnú športovú aktivitu si tam budú môcť užiť ľudia všetkých vekových kategórií.

Projekt materského centra Úsmev je zameraný na zvýšenie tepelnej izolácie podlahy v priestore, ktorý navštevujú rodičia s malými deťmi.

Tieto návrhy poslali mestu obyvatelia resp. občianske združenia. Hlasovanie prebieha do 22. apríla, ale kvôli malému počtu projektov je jasné, že sa peniaze v mestskom rozpočte nájdu na všetky.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič