PFK Junior: Víkend v znamení finále prípraviek a Region Cupu

Vo finálovom turnaji sa stretli víťazi štyroch súťaží Trnavského oblastného futbalového zväzu. Turnaj bol organizovaný na pôde PFK Piešťany. Domáci sa po jednej výhre, remíze a prehre umiestnili na konečnom treťom mieste.

„Zo zúčastnených tímov sme mali jednoznačne najmladšie družstvo, čo bolo vidieť už len na postavách a fyzickej dispozícii chlapcov. Preto som bol zvedavý na to, ako obstojíme v tejto konfrontácii. Odohrali sme 3 kvalitné zápasy,“ zhodnotil tréner Ján Stachura, ktorý z tretieho miesta nebol vôbec sklamaný.

„Chlapci hrali vynikajúci kombinačný futbal a herne boli zo všetkých družstiev jednoznačne najlepší. V každom zápase sme dominovali a súpera málokedy púšťali k lopte. Súperi nás ohrozovali väčšinou prostredníctvom protiútokov a nakopávaných lôpt. Nedá mi nespomenúť jeden moment, ktorý hrubo ovplyvnil celý turnaj. Za vyrovnaného stavu v prvom zápase došlo k nepochopiteľnému skratu rozhodcu, ktorý náš absolútne regulérny najprv uznal, potvrdil gestom a aj slovne, na čo nasledovala veľká radosť našich chlapcov zo zaslúženého gólu. Po nej pán rozhodca fúkol do píšťalky a nepochopiteľne pre nás, pre súpera, divákov a všetkých prítomných zmenil verdikt. Chlapci dohrali záverečných päť minút s plačom a súper definitívne rozhodol o svojom víťazstve a ako sa ukázalo aj o konečnom umiestnení. Veľkú poklonu si však zaslúžia hráči súpera, ktorí sa vo vypätej situácii a aj po zápase správali maximálne empaticky v rámci fair play. To neplatí o chovaní rozhodcu, ktorý na prekvapenie všetkých prítomných svoju chybu neuznal a správal sa povýšenecky. Aj napriek tomuto nepeknému a nespravodlivému incidentu prevažujú pozitívne pocity. Veľmi oceňujem ako to chlapci hodili za hlavu a pristúpili k ďalším zápasom. Bol to veľmi dobrý výkon na záver sezóny a pekná bodka za ich účinkovaním v prípravke, keďže budúci rok sa väčšina z nich presúva do mladších žiakov. Touto cestou by som sa im aj ich rodičom chcel poďakovať za celé pôsobenie v prípravke, ktoré u tých, ktorí začali od začiatku trvalo dlhých 6 rokov počas ktorých sme prešli veľký kus cesty.“

Hneď na nasledujúci deň po finálovom turnaji prípraviek pokračoval nezvyčajne bohatý futbalový víkend Region Cupom. Ten sa uskutočnil v menšom formáte ako minulý rok, keďže poobede hrali ešte muži postupový zápas proti Dolnému Lopašovu. Do turnaja boli zapojení chlapci z dvoch najstarších prípraviek ročníkov 2007 a 2008. Vzhľadom na veľký počet chlapcov Piešťanci vyskladali až tri družstvá. Ročník 2007 zvíťazil vo všetkých šiestich zápasoch a dosiahol prvenstvo v turnaji, ktoré obhájil aj po minuloročnom víťazstve. ,,Špeciálne by som však chcel vyzdvihnúť ročník 2008, ktorý hral jednoznačne najlepší futbal na turnaji,“ začal svoje hodnotenie tréner Ján Stachura. „Chlapci ukazujú, že sú veľkým prísľubom do budúcnosti. Prehrali len s ročníkom 2007, čo by som trochu pripisoval aj prílišnému rešpektu, s ktorým vstupovali do vzájomného zápasu. V ostatných zápasoch sa však prezentovali krásnym kombinačným futbalom. Tretie družstvo na úspech nedosiahlo, aj tu som však videl veľa pozitív, najmä prvá šestka sa prezentovala miestami veľmi dobrým výkonom a ukázali, aký široký a kvalitný káder máme a že chlapci na seba navzájom vytvárajú konkurenciu, ktorá im pomáha neustále sa zlepšovať. S turnajom som spokojný, v kontexte celého víkendu prispel k peknému vyvrcholeniu celého ročníka a len podtrhol úspešnú sezónu celého klubu,“ doplnil.

Umiestnenie finále prípraviek:

1. Modranka

2. Dolná Krupá

3. PFK Piešťany

4. Trakovice

Výsledky:

PFK Piešťany U13 „B“ – Dolná Krupá 1:3

Trakovice – Modranka 0:4

PFK Piešťany U13 „B“ – Trakovice 7:1

Modranka – Dolná Krupá 1:0

PFK Piešťany U13 „B“ – Modranka 1:1

Poradie tímov Region Cup 2018:

1. PFK Piešťany 2007

2. PFK Piešťany 2008

3. Dubovany

4. Drahovce

5. Orvište

6. Vrbové

7. PFK Piešťany Mix

Text a foto: MB / TK PFK