Peter Jančovič verejnosti predstavil svoj program

Doterajší poslanec a predseda komisie pre životné prostredie ide do primátorských volieb so striedmymi cieľmi. Na verejnom predstavení svojho volebného programu povedal, že nesľubuje veľké investície. Skôr chce, aby sa ľudia v Piešťanoch cítili lepšie.

Prioritou environmentalistu Petra Jančoviča je životné prostredie. Tejto téme venoval najviac času aj počas predstavenia svojho programu verejnosti, ktoré sa uskutočnilo v piatok 19. októbra v mestskej knižnici.

Kandidát na primátora chce Piešťany pripraviť na zmenu klímy. Mesto by podľa neho malo začať pracovať na vodozádržných opatreniach, budovať mestské studne a motivovať obyvateľov, aby viac triedili.

„Musíme naučiť ľudí viac triediť, hlavne bioodpad,“ povedal doterajší poslanec. Dosiahnuť to chce zabezpečením malých kompostérov pre obyvateľov rodinných domov.

Najnákladnejšou investíciou, ktorú spomenul, je plánované cestné prepojenie stanice a sídliska Adam Trajan. Nová cesta má viesť popri železnici. Prípravné práce na tomto projekte rozbehlo súčasné vedenie mestského úradu. Dopravný inžinier Stanislav Chmelo zámer v lete predstavil členom mestských komisií.

V oblasti parkovania a dopravnej politiky nebol Peter Jančovič príliš konkrétny. Parkovacie domy si vie predstaviť na Nálepkovej ulici a na sídlisku Adam Trajan, ale nepovedal, že ich mesto pod jeho vedením postaví.

Sľúbil však, že v prípade jeho zvolenia vznikne útvar hlavného architekta, ktorý by sa mal zaoberať aj rozvojom dopravnej infraštruktúry.

S budúcimi poslancami sa chce dohodnúť na spoločnom programovom vyhlásení.

Text a foto: Martin Palkovič