Pertr Vabroušek na triatlone piešťanských Čiernych labutí

Účasť na športovom podujatí, ktoré láka domácu i zahraničnú triatlonovú špičku, prisľúbil dvojnásobný víťaz svetového pohára v dlhom triatlone Petr Vabroušek. Black Swans Triathlon sa uskutoční v nedeľu 3. júla pri jazere v Hornej Strede.

Black Swans Triathlon je aj tento rok medzinárodný, okrem domácich športovcov sa ho zúčastnia aj reprezentanti Maďarska, Rakúska, Francúzska a Veľkej Británie. Svojich zástupcov tam bude mať i česká triatlonová špička, prídu Petr Vabroušek i Simona Křivánková.

Program a trasy sú zostavené tak, aby vyhovovali každému. Od začiatočníkov, cez amatérov až po profesionálov. Štart hlavej kategórie Swansman 70.3, v rámci ktorej účastníci absolvujú 1,9 km plávania, 85 km na bicykli a bežecký polmaratón, je naplánovaný na 8.00 h. Športovcov, ktorí sa prihlásili na Swanstriathlon s kratšími trasami, môžu ich priaznivci povzbudzovať od 15.00 h.

Plávať sa bude v jazere a bicyklovať na trase Horná Streda, Pobedim, Bašovce, Veľké Orvište a Ostrov. Dopravu bude riadiť polícia a dobrovoľníci, uzávierka pre automobily nie je plánovaná. Bežecká časť pretekov povedie po cyklotrase smer Piešťany.

Text a foto: Martin Palkovič