Parkovanie pri Kauflande chcú obmedziť

Najväčšie parkovisko na sídlisku Adam Trajan bude mať zrejme už onedlho menej voľných parkovacích miest. K ostatným sa šoféri dostanú iba cez rampu.

Projektovú dokumentáciu dostal mestský úrad, ktorý ju dnes predloží na rokovanie Komisie mestského zastupiteľstva pre výstavbu a dopravu. Z materiálu vyplýva, že voľne dostupná zostane väčšia časť parkoviska, rampa má vyrásť na ľavej strane od vjazdu z Bratislavskej cesty.

V tejto časti je asi 70 miest. Z materiálu predloženého na rokovanie komisie nie je jasné, akú sumu budú za ich využitie zákazníci platiť. Kaufland pravdepodobne zavedie časové obmedzenie parkovania zdarma. Pri vchode do obchodného domu má stáť pokladňa.

Podľa kolaudačného rozhodnutia musí byť na tomto parkovisku 60 voľných miest pre obyvateľov sídliska. Táto podmienka zostane zachovaná aj po postavení rampy. V pravej časti parkoviska je viac než sto miest na parkovanie.

DOPLNENÉ (2. marca o 18.00 h): „V Piešťanoch plánujeme časť parkoviska pred naším obchodným domom v jeho bezprostrednej blízkosti zabezpečiť závorami. Naším cieľom však nie je obmedzenie parkovania našich zákazníkov, ani jeho spoplatnenie. Práve naopak – snažíme sa čo najviac vyjsť im v ústrety, preto sme sa rozhodli pre tento parkovací systém. Takto si bez poplatku po dobu 3 hodín, ktoré – domnievame sa – sú postačujúce na nákup, môžu pohodlne zaparkovať svoje autá na voľných miestach, nakúpiť a naložiť svoj tovar v blízkosti predajne,“ vysvetlila Michaela Janikovičová zo spoločnosti Kaufland Slovensko.

kaufland2

Text a foto: Martin Palkovič