Paracyklistika: Jozef Metelka vyhral Svetový pohár

Preteky s hromadným štartom, ktoré sa uskutočnili 13. septembra v juhoafrickom Pietermaritzburgu, priniesli úspech slovenských farbám.  Vo finálovom kole získal prvenstvo Jozef Metelka z Piešťan a stal sa aj celkovým víťazom Svetového pohára 2015.

Druhý zástupca Slovenska Patrik Kuril skončil šiesty. V piatkovej časovke boli na stupni víťazov obaja – Metelka druhý, Kuril tretí.

„V treťom kole z dvanástich sa od pelotónu odpútal španielsky pretekár Roberto Garcia Alcaide, avšak jeho útok nebol úspešný a pelotón ho po piatich kolách dobehol. Všetci favoriti sa navzájom strážili a o víťazovi rozhodol záverečný špurt. V ňom mal najviac síl Jozef Metelka, ktorý svojim víťazstvom skompletizoval slovenskú zbierku medailí na tomto podujatí a celkovým prvenstvo vo Svetovom pohári dosiahol to, čo sa zatiaľ nepodarilo žiadnemu Slovákovi. Patrikovi Kurilovi zasa patrí momentálne druhé miesto v tohtoročnom UCI svetovom rebríčku“, uviedol vedúci výpravy a zároveň reprezentačný tréner Branislav Režňák.

Zdroj: spv.sk Ilustr. foto: Facebook Jozefa Metelku

Inzercia