Otvorenie sezóny pouličných umení v Piešťanoch

Koncertom kapely San Borondon Cyclo Fanfaria v piatok 9. júna 2017 o 17.00 na Kolonádovom moste a o 20.00 v klube ŽiWell „oficiálne“ otvárame sezónu pouličných umení v Piešťanoch. Koncert je súčasťou podujatia Piešťany Street Art Festival 2017 – Deň pouličného umenia, ktoré sa uskutoční dňa 5. augusta 2017.

Skupina San Borondon Cyclo Fanfaria je voľným nomádskym hudobným zoskupením, hrajúca tradičné piesne zo všetkých kútov sveta, od world music balkánskych, cigánskych a židovských melódií po piesne a rytmy zo španielsky hovoriacich krajín. Kapela bola založená v roku 2004 na Kanárskych ostrovoch.

Koncert San Borondon Cyclo Fanfaria som pôvodne plánoval na festival, ale keďže životný štýl členov kapely je úzko spojený s cestovaním a buskovaním po európskych mestách bolo nemožné ich dostať v strede sezóny do Piešťan. Preto som sa rozhodol pozvať ich na (pred)koncert festivalu a zároveň tak otvoriť sezónu pouličných umení v Piešťanoch, hovorí organizátor koncertu a festivalu Piešťany Street Art Festival 2017 – Deň pouličného umenia, Branislav Galo.

Zároveň by som chcel týmto inšpirovať kapely, ako aj iných umelcov, aby využili prichádzajúce leto a vystupovali na uliciach slovenských miest. Busking je koncertom a skúškou zároveň, mladé kapely sa tak zohrajú, naučia sa komunikovať s publikom a pri dobrej konštelácii si aj niečo zarobia. Akustické hranie do 22.00 je na Slovensku väčšinou bez obmedzení, ale odporúčam sa vždy informovať aj na príslušnom mestskom úrade, dodáva Branislav Galo.

Text a foto: Tlačová správa/Piešťany Street Art Festival