Oslávte Annu v Piešťanoch, mesto bude plné prekvapení

Už túto sobotu pozývajú Piešťany na Krojovaný Anna bál. Do programu podujatia sa môžu aktívne zapojiť aj náhodní diváci.

Oblastná organizácia cestovného ruchu Rezort Piešťany spolu s ďalšími organizátormi pozývajú do Piešťan každého, kto sa chce v sobotu 23. júla zabaviť. Na oslavu mena Anna sa tu uskutoční tradičný Krojovaný Anna bál, ktorého cieľom je nielen priniesť do ulíc mesta zábavu, ale aj zachovať záujem o ľudové tradície, kroje, zvyky a hudobné nástroje.

„Anna bály v kúpeľných mestách majú takmer dvesto ročnú tradíciu. V Piešťanoch sa koná toto podujatie už desiaty rok, pretože sa tu teší veľkej obľube a je pekným spestrením a súčasťou našej letnej kúpeľnej sezóny,“ hovorí Tatiana Nevolná, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany. „Na Anna bál každý rok prichádzajú folkloristi z celého Slovenska aj zo zahraničia. Pre mnohých návštevníkov je prekvapením, že do programu sa môže aktívne zapojiť ktokoľvek z divákov a zaspievať či zatancovať si na pódiu.“

 

Obľúbenou časťou podujatia je podvečerný krojovaný sprievod mestom, ktorému bude predchádzať popoludnie plné vystúpení folkloristov z celého Slovenska aj z Českej republiky. Predstavia sa hudobníci, tanečníci, gajdoši aj fujaristi. Nemenej atraktívna bude večerná časť podujatia nazvaná Zem spieva a Piešťany s ňou. Počas nej dostanú priestor na pódiu záujemcovia z radov divákov a potom sa budú môcť návštevníci podujatia až do polnoci zabávať v Kúpeľnej dvorane s hudobnou skupinou Lekárovci band Drahovce.

„Súčasťou tohtoročného Anna bálu bude aj krst knihy Čarovné Piešťany a okolie,“ dodáva Michal Bezák, predseda predstavenstva Rezortu Piešťany a viceprimátor Piešťan. „Do sveta vyprevadíme knižnú novinku s unikátnymi zábermi rôznych fotografov. Kniha je výnimočná tiež tým, že podrobne mapuje aj tie najmenšie obce v našom okrese a ponúka tak úplnú informáciu o atraktivitách nášho regiónu, ktorý je naozaj čarovný.“

Text: Tlačová správa – OOCR Rezort Piešťany