Organizátori Topfestu: Neexistuje dôvod, prečo by sa festival nekonal

Letné hudobné podujatia, ktorých usporiadateľom je spoločnosť Morning Net, sa podľa jej zástupcov uskutočnia. Okrem Topfestu organizuje táto firma aj festivaly Lodenica a Hody Trebatice.

Finančná polícia zadržala v piatok 17. mája v súvislosti so závažnou ekonomickou trestnou činnosťou 14 osôb. Podľa informácií portálu tvnoviny.sk bol medzi nimi aj dlhoročný organizátor Topfestu, ktorý pochádza z Piešťan.

Firma, ktorá festival organizuje, dnes poprela špekulácie o jeho prípadnom zrušení: „Spoločnosť Morning Net, s.r.o., ako organizátor festivalu Topfest a ďalších podujatí, riadne pokračuje v ich príprave. Neexistuje žiaden dôvod, pre ktorý by sa festival nemal konať alebo by jeho priebeh mal byť zmenený.“

V stanovisku, ktoré organizátori poslali médiám, ďalej uvádzajú: „Podľa našich informácií bolo vznesené obvinenie voči osobe, ktorá je len jedným z členov organizačného tímu a netýka sa jeho práce pre našu spoločnosť.“

Morning Net má vo svojom portfóliu aj ďalšie veľké podujatia, ktoré sa každoročne konajú v našom regióne. Sú medzi nimi festivaly Lodenica, Hody Trebatice aj Červeník. Na svojej web stránke uvádza, že nadväzuje na dlhoročnú tradíciu agentúry Topfest, s.r.o.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič