Organizátori sa na pochod čertov pripravujú

Zatiaľ nie je jasné, v akej forme sa podujatie uskutoční, ale zrušené nebolo. Nákupné centrum Aupark prostredníctvom Facebooku avizuje, že sa uskutoční v nedeľu o 17.00 h. Organizátori doteraz oficiálne neobdržali informáciu o zákaze zo strany samosprávy a na akciu sa pripravujú.

Primátor Miloš Tamajka v piatok 15. decembra vyhovel vôli mestských poslancov a pochod čertov zakázal na základe obmedzenia verejnej dopravy. Jeho rozhodnutie však organizátori oficiálne neobdržali a podľa slov Jána Románeka z B&R Group sa na podujatie pripravujú.

Pochod má svojich odporcov, ale aj priaznivcov a tých nechcú organizátori sklamať. V akej forme sa podujatie uskutoční, nie je zatiaľ jasné. Podľa záujmu o túto udalosť na sociálnej sieti Facebook by zajtra podvečer mohli prísť do centra Piešťan stovky až tisícky ľudí.

Organizátori si splnili ohlasovaciu povinnosť, povedal vo štvrtok poslancom primátor Tamajka. Zastupiteľstvo ho napriek tomu požiadalo, aby podnikol „patričné kroky, ktoré neumožnia konanie akcie Krampuslauf.“

Zákaz, ktorý na druhý deň podpísal, sa odvoláva na obmedzenie verejnej dopravy. Podujatie by sa preto nemalo konať na cestách, ale teoreticky iba na chodníkoch. Ak však príde očakávané množstvo ľudí, pochod sa iba na chodníky nezmestí.

V pohotovosti preto budú mestská aj štátna polícia, ktoré do štvrtka s organizátormi na príprave podujatia v súvislosti s dočasným uzatvorením komunikácií spolupracovali.

Text: Martin Palkovič Ilustr. foto: B&R Group