OPRAVA: Kúrenie opravili včas, ale deti musia do škôlky nastúpiť o týždeň neskôr

Rekonštrukcia kúrenia v materskej škole Zavretý kút za takmer 40-tisíc eur bola hotová na konci letných prázdnin. Minulý týždeň radnica informovala, že termín nástupu detí do škôlky posúva na 9. septembra.

OPRAVA (4. septembra 2019 o 11.00 h): V pôvodnom článku z 26. augusta s titulkom Kúrenie v škôlke opraviť nestihli, deti nastúpia neskôr bola uvedená mylná informácia, že spoločnosť PPSK invest družstvo nedodržala termín dokončenia. Opak je pravdou. Protokolárne odovzdanie diela prebehlo v zmluvne stanovenom termíne, ktorým bol 30. august 2019. Za chybu sa spoločnosti PPSK invest družstvo ospravedlňujeme.

Mesto Piešťany, ktoré je zriaďovateľom škôlky na ulici Zavretý kút, nechalo v troch pavilónoch vymeniť rozvody vykurovania. Tie pôvodné boli na hranici životnosti. Doterajší spôsob prípravy teplej vody, ktorou je škôlka vykurovaná, zostáva nezmenený. Rekonštrukcia bude podľa zmluvy stáť 36 900 eur.

Verejné obstarávanie formou elektronickej aukcie vyhrala košická spoločnosť PPSK invest družstvo, ktorá sa zaviazala, že všetky práce budú hotové 30. augusta.

Mesto informovalo, že škôlka bude od 2. do 6. septembra z technických príčin zatvorená. V stredu 28. augusta sa tam uskutoční „stretnutie so zákonnými zástupcami detí materskej školy, ktorí majú záujem o podrobnejšie informácie o priebehu rekonštrukčných prác a o termíne začatia prevádzky materskej školy.“

Stretnutia sa okrem vedenia materskej školy zúčastnia i zástupcovia Mesta Piešťany ako zriaďovateľa subjektu. Mali by hľadať riešenia pre tých rodičov, ktorí nemôžu deti počas prvého septembrového týždňa nechať doma. Škôlku v uplynulých rokoch navštevovalo okolo 90 detí.

Text: Martin Palkovič Foto/Credit: Kevin Jarrett