Online oslava narodenín Dušana Dušeka

Vo svojich dielach sa často vracia k detstvu, ktoré strávil v Piešťanoch. Kúpeľné mesto mu bolo inšpiráciou napríklad aj pri písaní knihy Gombíky zo starej uniformy. Dušan Dušek začiatkom januára oslávil 75 rokov a pri tejto príležitosti sa v stredu 10. februára uskutoční podujatie venované jeho tvorbe.

Literárne informačné centrum, Slovenský inštitút v Prahe a literarnyklub.sk prinášajú online oslavu životného jubilea slovenského spisovateľa Dušana Dušeka. V stredu 10. februára o 17:00 h si môžete pozrieť stream tohto videa na adrese: https://youtu.be/z-KKS9MFQbw. S Dušanom Dušekom sa bude zhovárať Ján Štrasser a jeho texty prečíta Zuzana Kronerová.

Novinár, spisovateľ, vysokoškolský pedagóg a filmový scenárista Dušan Dušek sa narodil 4. januára 1946 v Gbelciach. Mladosť však prežil v Piešťanoch.

„Myslím si, že detstvo je svojim spôsobom rajská záhrada, z ktorej v istej chvíli odídeme. Keď sme deti, veľmi si želáme, aby sme boli starší, ale neskôr sa stále do svojho detstva vraciame. V detstve zažívame veci prvý raz. A to, čo sa deje prvý raz, je najprekvapujúcejšie a najviac zapamätateľné. Mne sa všetky tieto veci stali tu v Piešťanoch,“ povedal v roku 2014 počas debaty s čitateľmi v Piešťanskom informačnom centre.