Okolie pošty je pre autá uzatvorené kvôli hláseniu bomby

Pošty vo viacerých slovenských mestách prehľadávajú policajti, kvôli anonymnej hrozbe. Uzatvorená je aj piešťanská pošta, strážia ju mestskí aj štátni policajti. Do okolitých ulíc majú autá zakázaný vjazd, ale chodci a cyklisti tadiaľ prejdú. Obmedzenia trvajú už asi hodinu.

Pre automobilovú dopravu je uzatvorená Kukúčínova ulica od Kolonády až po mestský úrad. Autá tiež polícia nepúšťa na Poštovú a Royovu ulicu. Zatiaľ nie je jasné ako dlho budú obmedzenia trvať. Podľa portálu noviny.sk prehľadávajú policajti pošty po celom Slovensku.

DOPLNENÉ 13. júna o 13.10 h: Na linku 158 operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici dnes ráno o pol deviatej (13. 06. 2017) oznámila vedúca zákazníckeho centra pošty, že dostali emaily s textom: „Pekný večer, v pošte je veľká bomba“ a ďalší, „V banke je bomba“.

Nakoľko z obsahu nebolo jasné, v ktorých konkrétnych inštitúciách by mali byť uložené, polícia okamžite prijala potrebné opatrenia vo všetkých bankách, poštových bankách aj poštách na celom Slovensku. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Baloghová.

Text a foto: Martin Palkovič