Odvolali riaditeľa Mestského kultúrneho strediska Piešťany

Návrh na odvolanie Petra Sedláčika predložil zastupiteľstvu primátor Peter Jančovič. Poslanci sa s tým stotožnili a súhlasili s vymenovaním jeho dočasnej nástupkyne.

Peter Sedláčik odchádza z funkcie riaditeľa MsKS po necelom roku a pol. Primátor Peter Jančovič jeho odvolanie zdôvodnil manažérskymi zlyhaniami, odkázal pritom na zistenia hlavného kontrolóra.

„Za pôsobenia súčasného vedenia sa udialo aj mnoho dobrého, bola zrekonštruovaná Stará lekáreň, bola opravená galéria a dnes je to pekný priestor,“ povedal primátor a dodal, že MsKS usporiadalo množstvo podujatí, ktoré mali u ľudí úspech. Za to podľa jeho slov patrí riaditeľovi Petrovi Sedláčikovi poďakovanie.

Správa, ktorú dnes poslancom predložil hlavný kontrolór, hovorí podľa P. Jančoviča o manažérskych zlyhaniach. „Nakoľko už nemám viac nástrojov k vedeniu MsKS a tá posledná je táto, preto ju využívam a dávam návrh na odvolanie. Pochybenia, ktoré tam sú, považujem za neprípustné.“

Dve ukončené kontroly sa týkali prevádzky motorového vozidla a dodržiavania všeobecne záväzných právnych predpisov a interných predpisov. Hlavný kontrolór mesta Piešťany Martin Svorad v oboch skonštatoval množstvo pochybení. Riaditeľ MsKS Peter Sedláčik viaceré pripustil, k ďalším sa chce vyjadriť písomne.

Mestské kultúrne stredisko Piešťany bude na základe návrhu, s ktorým sa stotožnila väčšina poslancov, dočasne viesť Diana Kizek Kiššová, ktorá je referentkou pre kultúru na Mestskom úrade Piešťany. Radnica by mala čo najskôr vyhlásiť nové výberové konanie.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič