Očkovanie: V Tescu jednodávkový Johnson & Johnson, na Kúpeľnom ostrove Pfizer/BioNTech

AKTUALIZOVANÉ 5. augusta o 8.15 h: Trnavský samosprávny kraj sprostredkuje záujemcom o očkovanie proti ochoreniu covid-19 jednodávkovú vakcínu Janssen. Očkovať ňou budú v sobotu 7. augusta aj v piešťanskom obchodnom centre Tesco. Registrácia nie je nutná. V ten istý deň budú vo Veľkokapacitnom očkovacom centre na Kúpeľnom ostrove podávať  záujemcom vakcínu Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech.

K veľkokapacitným očkovacím centrám fungujúcim na území Trnavského samosprávneho kraja sa tento víkend pridajú aj obchodné centrá v okresných mestách. Župa informovala, že v nich budú podávať vakcínu od spoločnosti Johnson & Johnson.

Ide o prvú jednodávkovú očkovaciu látku proti ochoreniu covid-19. Európska lieková agentúra (EMA) odporučila pre ňu udelenie podmienečnej registrácie v polovici marca. Minulý týždeň ňou začali očkovať aj v Tescu v Hlohovci a záujem bol veľký.

Janssen je určený pre ľudí od 18 rokov (vrátane). Registrácia vopred nie je nutná. Treba mať pri sebe kartu poistenca, doklad totožnosti a vyplnené dotazníky, ktoré sú zverejnené na web stránke Trnavského samosprávneho kraja.

Očkovanie v piešťanskom Tescu bude prebiehať v sobotu 7. augusta od 10.00 do 17.00 h.

V ten istý deň v čase od 8.00 do 18.00 h budú vo Veľkokapacitnom očkovacom centre na Kúpeľnom ostrove podávať vakcínu Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech.

Táto dvojdávková očkovacia látka môže byť v Piešťanoch podaná záujemcom nad 16 rokov. Tí, ktorí ešte nie sú plnoletí, musia prísť so svojim zákonným zástupcom. Očkovať sa môžu nechať aj ľudia, ktorí sa vopred neregistrovali cez systém Národného centra zdravotníckych informácií. Každý musí mať so sebou kartu poistenca a doklad totožnosti.

Pre záujemcov o očkovanie je parkovanie na Kúpeľnom ostrove na tri hodiny zadarmo. Vstup do vakcinačného centra je bezbariérový. Jeho presná adresa je Spoločenské centrum (Kongresové centrum), Kúpeľný ostrov 4445/13, Piešťany. Tí, ktorí prichádzajú autom, musia prejsť cez rampu na Kúpeľnom moste v obci Banka. Nižšie je mapa, ktorá zobrazuje trasu k vakcinačnému centru pre autá prichádzajúce smerom od diaľnice.

Text: Martin Palkovič Zdroj: zdravazupa.sk

Ilustr. foto / Photo by Simone Hutsch on Unsplash