Očkovanie: Termíny pre ľudí 70+ sprístupnia v sobotu aj v Piešťanoch

V sobotu 13. marca otvorí ministerstvo zdravotníctva 18-tisíc termínov pre ľudí nad 70 rokov. Rezort o tom informoval na facebooku s tým, že od 15.00 h sa bude možné registrovať na očkovanie proti covid-19 aj vo vakcinačnom centre  v Piešťanoch.

Ľudia na celom Slovensku mali v uplynulých dňoch problém s registráciou, pretože web stránka Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) nezvládala nápor množstva záujemcov. Od budúceho týždňa sa má systém prihlasovania na očkovanie zmeniť.

Na registráciu cez formulár na korona.gov.sk sú potrebné osobné údaje človeka, ktorý bude očkovaný, ale aj kontakt na blízkeho.

Potvrdenie s presným časom a unikátnym kódom (covid-19-pass) posiela Národné centrum zdravotníckych informácií prostredníctvom e-mailu aj SMS, preto jej nutné uviesť číslo mobilného telefónu, nie pevnej linky.

Vakcinačné centrum v Piešťanoch sídli v budove tunajšej polikliniky, na Rekreačnej ulici 2. Prevádzkuje ho Nemocnica Alexandra Wintera (NAW), v jej hlavnej budove na Winterovej ulici však verejnosť neočkujú. NAW na svojej web stránke zverejnila formuláre, ktoré je dobré pred očkovaním vyplniť. Sú tam tiež informácie pre ľudí, ktorí sa chcú nechať očkovať ako náhradníci.

Seniorom z Piešťan a okolia, ktorí nepracujú s počítačom alebo nemajú blízkych, ktorí by im formulár vyplnili, ponúklo pomoc združenie AkSen – aktívny senior. Záujemcovia ho môžu kontaktovať na tel. čísle 0948 113 933 alebo 0907153402. Združenie sídli v Apolin centre v budove Kúpeľnej dvorany – Kursalonu na Beethovenovej ulici 5 v Piešťanoch.

Rovnakú pomoc ponúka aj Trnavská arcidiecézna charita. Obyvatelia okresu Piešťany ju môžu kontaktovať na tel. čísle 0910 788 031. „V prípade, že ide o osamelého seniora a nemá nikoho, kto by ho na očkovanie sprevádzal, budeme sa snažiť pomôcť mu aj v tomto smere,“ povedal riaditeľ charity Miroslav Dzurech.