Očkovanie bez registrácie – v piatok na Kúpeľnom ostrove

Záujemcov o vakcináciu proti ochoreniu covid-19 zaočkujú v piatok 9. júla vo Veľkokapacitnom vakcinačnom centre na Kúpeľnom ostrove bez toho, aby boli vopred zaregistrovaní cez web stránku korona.gov.sk. Počas víkendu (10. a 11. júla) nebude očkovanie záujemcov bez registrácie v Piešťanoch prebiehať.

Veľkokapacitné vakcinačné centrum na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch je v piatok 9. júla otvorené do 18.00 h. Očkovacie látky od konzorcia Pfizer/BioNTech tam môžu v tento deň podať približne 500 záujemcom, ktorí nie sú na očkovanie prihlásení (ešte sa neregistrovali).

Ten spôsob očkovania je určený ľuďom vo veku od 16 rokov. Tí, ktorí ešte nie sú plnoletí, musia prísť s jedným zo svojich zákonných zástupcov. Všetci záujemcovia musia mať so sebou kartičku poistenca.

Každý, kto príde na Kúpeľný ostrov kvôli očkovaniu autom, má parkovanie zadarmo. S organizáciou dopravy pomáha mestská polícia, pred vakcinačným centrom sú dobrovoľníci, ktorí ľuďom poradia ako postupovať.

Vstup do vakcinačného centra je bezbariérový. Jeho presná adresa je Spoločenské centrum (Kongresové centrum), Kúpeľný ostrov 4445/13, Piešťany. Kúpeľný ostrov je obsluhovaný mestskou hromadnou dopravou, autobusy stoja blízko Spoločenského centra. Kto má chuť, môže sa na očkovanie vybrať aj pešo cez kúpeľný park – od Kolonádového mosta to zaberie približne 15 minút.

Tí, ktorí prichádzajú autom, musia prejsť cez rampu na Kúpeľnom moste v obci Banka. Nižšie je mapa, ktorá zobrazuje trasu k vakcinačnému centru pre autá prichádzajúce smerom od diaľnice.

 

Text a foto: Martin Palkovič