Objatie zdarma! Už v stredu aj v centre Piešťan

Medzinárodný Deň objatí sa uskutoční na Slovensku už po siedmy raz. Rozdávať objatia a úsmevy sa chystajú dobrovoľníci vo viac ako 50 mestách, sú medzi nimi Piešťany.

Poslaním Hug Day 2018 je priniesť úsmev a objatie tam, kde chýba a nezabudnúť pri tom na to, akú hodnotu nám ponúka otvorená náruč. Do podujatia sa každoročne zapájajú stovky dobrovoľníkov, ktorí za jeden jediný deň rozdajú spolu viac ako 100 000 objatí.

Medzinárodný deň objatí sa tento rok uskutoční v stredu 27. júna. V Piešťanoch budú dobrovoľníci rozdávať objatia od 10.00 h v centre mesta. Môže sa k nim pripojiť každý, stačí kontaktovať organizátorov prostredníctvom udalosti na Facebooku. Koordinátorom akcie pre naše mesto je občianske združenie Punkstream.

„Na Slovensku ide o najväčšie podujatie svojho druhu. Ako po minulé roky, opäť za ním stojí tím mladých ľudí a študentov, ktorým nie je jedno, že žijeme uponáhľaný život v neustálom strese,“ predstavuje myšlienku zakladateľ podujatia Jaroslav Dodok.

Témou 7. ročníka Hug Day je radosť, vďačnosť a nádej. S radosťou sa chcú dobrovoľníci deliť, vďačnosť chcú prejaviť svojim blízkym, na ktorých im nesmierne záleží a nádej chcú prinášať ľuďom, ktorí potrebujú povzbudiť.

,,Chceme pozvať všetkých mladých ľudí k tomu, aby sa zapojili do tejto celosvetovej kampane a potešili tak ľudí vôkol seba. Deň objatí sa uskutoční 27. júna a začne o desiatej hodine. Vtedy sa naši dobrovoľníci vydajú do ulíc, aby spríjemnili deň okoloidúcim,“ dodáva Dodok.

Zdroj: Tlačová sprava/hugday.sk