O piešťanské letisko prejavili záujem firmy zo Spojených arabských emirátov

Delegácia zo Spojených arabských emirátov rokovala s vedením Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) o charterových letoch aj pravidelnej linke. S návrhom na stretnutie župu kontaktovali ministerstvo vnútra a ministerstvo dopravy.

Hamad Obaidalla (obchodný riaditeľ Fly Dubai), Ahmed Al Qubaisi (zástupca spoločnosti Etihad aviation group) a Ahmed Al Shehhi (riaditeľ ekonomickej a politickej sekcie veľvyslanectva SAE vo Viedni) chcú rozširovať svoje aktivity v oblasti cestovného ruchu a monitorovali možnosti aj v trnavskej župe. Prostredníctvom tlačovej správy o tom informoval TTSK.

V rámci diskusie s predsedom TTSK Jozefom Viskupičom bolo témou i využitie letiska v Piešťanoch pre charterové lety, ale zástupcovia delegácie skúmali aj možnosti pre prípadné vytvorenie pravidelnej linky.

V Piešťanoch je medzinárodné certifikované letisko, ktoré má potenciál pre ďalší rozvoj. „Hostia tiež prezentovali aj záujem investovať do letiska. Župa vlastní okolo letiskovej plochy aj ďalšie pozemky, je teda možné ešte predĺžiť a rozšíriť pristávaciu dráhu, čím sa otvoria ďalšie možnosti,“ poznamenal J. Viskupič a dodal: „Úvodné rokovania považujem za úspešné, budeme čakať na návrhy od druhej strany.“

Spoločnosť Etihad Airways vlastní 49 percent akcií v AlItalia. Je tiež partnerom je aj pre ďalšie letecké spoločnosti, napríklad Air Berlin, Air Serbia, Air Seychelles, India Jet Airways, či Darwin Airline.

Zdroj: Tlačová správa TTSK Ilustr. foto: Martin Palkovič