O hokeji majú mimoriadne rokovať poslanci

Nádej na účasť ŠHK 37 Piešťany v slovenskej extralige ešte stále existuje. Primátor a prezident hokejového klubu minulý týždeň absolvovali rokovania s potenciálnym investorom z Českej republiky.

Ešte minulý týždeň chýbalo len málo k tomu, aby piešťanskí Havrani do nasledujúcej sezóny nenastúpili. Ani aktuálne nie je nič isté, ale fanúšikovia hokeja sa dočkali optimistickejších správ.

„Počas minulého týždňa sa uskutočnilo niekoľko rokovaní na úrovni primátora mesta Piešťany a prezidenta ŠHK 37 Piešťany. Primátor Miloš Tamajka sa o situáciu v klube intenzívne zaujíma a robí všetky možné kroky na záchranu piešťanského hokeja,“ uviedla hovorkyňa radnice Eva Bereczová.

Jej slová potvrdil aj šéf hokejového klubu Jaroslav Lušňák, podľa ktorého sa dali veci do pohybu: „V priebehu uplynulého týždňa sme absolvovali niekoľko rokovaní a taktiež sme spoločne jednali s jedným investorom. Ako to dopadne ukážu najbližšie dni.“

Dodal, že primátor prisľúbil zvolanie mimoriadneho mestského zastupiteľstva, ktorého hlavnou témou bude hokej: „Nádej, že sa v Piešťanoch bude hrať extraliga aj naďalej tak ešte stále žije.“

Meno potenciálneho investora ani formu, akou by sa mal na fungovaní piešťanského hokeja podieľať nikto z oslovených nekonkretizoval. Miloš Tamajka na poslednom zastupiteľstve prezradil, že existuje záujem zo strany českého investora, ktorý sa chce pustiť do stavby tréningovej haly. Na tú dostalo mesto 1 mil. eur z rezervy predsedu vlády. Dotáciu však musí vyúčtovať do konca tohto roka.

Fanúšikovia sa v piatok stretli aj so šéfom najväčšieho poslaneckého klubu Spoločne pre Piešťany. Tomáš Hudcovič za seba prisľúbil podporu hokejovej mládeži. Spolu s Jozefom Malíkom požiadali Jaroslava Lušňáka o príslušné materiály, aby bola táto podpora transparentná.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič

Inzercia